Björk uz HTC Vive napravila prvi glazbeni 3D VR album na svijetu

Fotografija članka: Björk uz HTC Vive napravila prvi glazbeni 3D VR album na svijetu

U Sidneyu je započela digitalna glazbena turneja Björk Digital uz HTC Vive VR sustav. Možete samo zamisliti kakav je taj koncert :)

Oglas

Kontroverzna islandska umjetnica Björk objavila je prvi muzički album ili bolje rečeno performans u virtualnoj stvarnosti na sustavu HTC Vive i ponudila publici jedinstveni doživljaj u sklopu svoje osamnaestomjesečne svjetske turneje „Björk Digital“. Turneja je započela proteklog vikenda na festivalu „Vivid“ u Sidneyu i nastavit će se u brojnim svjetskim metropolama.

Ovaj ekskluzivan događaj bio je jedan od prvih formi u kojoj se spaja virtualna stvarnost i glazba, a obožavateljima je pružena mogućnost da urone u svijet nevjerojatnih i neobičnih instalacija u virtualnoj stvarnosti. Predstavljeni VR sadržaji povezani su s pjesmama s osmog studijskog albuma „Vulnicura“ i omogućeni na HTC-ovoj Vive platformi za virtualnu stvarnost.

Otvaranje ovog ekskluzivnog događaja obilježio je DJ nastup umetnice Björk, a obožavatelji s kartama na dan koncerta dobili su VIP pristup „VR Album Exhibitionu“. Po ulasku na nastup, gosti su dočekivani u prostoriji s uređajima Vive putem kojih su uživali u virtualnom doživljaju albuma „Vulnicura“.

Svjetska premijera glazbenog broja „Notget“ u virtualnoj stvarnosti kombinira tehnologije 3D prikaza visoke rezolucije, holostudija na mjestu događanja, snimanja pokreta i videogrametrije, zajedno s posebno dizajniranim zvukom u stvarnom vremenu, koji korisnika postavljaju u središte nastupa glazbenice Björk. Svi ovi digitalni sadržaji spojeni su kako bi stvorili digitalni oblik čestica, svjetla i zvuka koje prožimaju prostor oko vas.

Virtualno iskustvo Björk Digital sadrži predivne, realistične rendere vizualnih kreacija nastalih kroz suradnju Björk i poznatih režisera, među kojima su i Andrew Huang, Jesse Kanda te Warren Du Preez i Nick Thornton Jones.

Svaki od njih dao je fantastičan doprinos instalacijama s Björk, istovremeno i realističnim i virtualnim:
– Stonemilker – režirao Andrew Thomas Huang
– Black Lake – režirao Andrew Thomas Huang
– Mouth Mantra – režirao Jesse Kanda
– ‘Notget’ – režirali Warren Du Preez i Nick Thornton Jones – ekskluzivna, realistična instalacija albuma Vulnicura, u suradnji s renomiranim britanskim studiom za digitalnu produkciju REWIND-VR
– ‘Biophilia’ – prostor za istraživanje revolucionarne edukativne aplikacije koju je Bjork stvorila s ciljem edukacije djece o znanosti, prirodi i glazbi

Uz sustav Vive usredotočeni smo na stvaranje potpuno prožimajućih iskustava za naše korisnike, a partnerstvo s Björk vidimo kao sasvim prirodan spoj. Björk je predvodnica u primjeni tehnologije saživljavanja obožavatelja sa svojom glazbom, a vizualni koncepti kreirani u sklopu Björk Digital albuma su fantastični. Oduševljeni smo suradnjom s Björk i mogućnošću da ponudimo ovakvo iskustvo njenim fanovima.
– Rikard Steiber, viši potpredsjednik u kompaniji HTC zadužen za projekt virtualne stvarnosti

Više informacija o festivalu Vivid i performansu Björk u Sidneyu pronađite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.