BitDefenderova tehnologija u borbi protiv virusa

Racunalo.com foto

BitDefenderova baza podataka sadrži više od 350,000 virusnih definicija, od kojih je otprilike 187.000 jedinstvenih, a ostalo su definicije varijanti virusa. Dvije različite tehnologije za analizu u stvarnom vremenu utvrđuju može li se aplikacija pokrenuti sigurno na računalu ili sadrži skrivenu prijetnju, nevidljivu za korisnika koji nije stručnjak.
“Iz više razloga 2006 bila je najteža godina dosad. Prvenstveno zbog velikog broja novih virusa i načina na koji ih hakeri zloupotrebljavaju”, izjavio je Viorel Canja, šef BitDefenderovih laboratorija.


Opasnosti za privatne i poslovne korisnike višestruko se uvećavaju kako uz viruse nastaju i nove vrste računalnih prijetnji, zloćudni kodovi, phishing, spyware, spam, rootkit i mnoge druge.


Procjenjuje se da je u 2006 godini identificirano oko 90.000 novih virusa, od kojih je najzlobniji Netsky, vrsta koja šalje masovne poruke na adrese koje nađe u zaraženim računalima i ima brojne varijante, s crvima, trojancima, botovima i backdoorom. Neki su i posebno napravljeni da kradu povjerljive podatke financijske ili privatne prirode.
B-HAVE tehnologija razvijena u Rumunjskoj, uspješno rješava raznovrsne probleme koji proizlaze iz ovih prijetnji, od industrijske špijunaže do utjecaja na ugled samih žrtava. Ona se temelji na analizi ponašanja u umjetno stvorenoj okolini što omogućuje zaustavljanje potencijalnih prijetnji prije nego dođe do stvarne infekcije na računalu.
Poznati primjer B-HAVE tehnologije na djelu je detekcija Trojan Backdoor IRC.Snyd.A, virusa kojeg je BitDefender otkrio prije nego je uspio inficirati računala korisnika.
BitDefenderov laboratorij vodi stalnu bitku protiv novih prijetnji, a njegov tim stručnjaka koji otkriva i prikuplja virusne definicije, te analizira i identificira nove viruse, stalno raste.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.