BitDefender za Dan sigurnijeg Interneta poklonio besplatne aplikacije

Fotografija članka: BitDefender za Dan sigurnijeg Interneta poklonio besplatne aplikacije

BitDefender®, nagrađivani proizvođač inovativnih internetskih sigurnosnih rješenja, proslavio je s cijelim svijetom 8. veljače "Dan sigurnijeg Interneta" na svoj način – svim je korisnicima ponudio besplatne aplikacije i besplatne e-upute, kao i druge svoje sigurnosne resurse kako bi korisnicima svih godišta i uzrasta omogućili sigurnije korištenje weba, odnosno sigurnije surfanje Internetom.

"Tijekom veljače po osmi put proslavljamo Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day), i u BitDefenderu znamo da s porastom broja internetskih korisnika raste i opasnost od sigurnosnih prijetnji", rekao je Catalin Cosoi, čelni čovjek BitDefender Online Threats Laba. "Poklanjanjem naših besplatnih aplikacija, e-uputa i drugih resursa dajemo svoj doprinos u sigurnijem korištenju Interneta".

8. Dan sigurnijeg Interneta proslavljen je 8. veljače 2011. godine u više od 60 zemalja širom svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Društvene mreže se svakodnevno sve više koriste (Facebook, Twitter,…) i postaju dio našeg svakodnevnog života. Za njihovo sigurnije korištenje pomoći će vam BitDefender Safego, besplatna aplikacija koja štiti Facebook korisnike od linkova koji vode na zaražene web stranice, ali i od spama, phishinga i drugih e-prijetnji. Aplikaciju možete besplatno aktivirati na svojim profilima na .

Mnogi internetski korisnici pronalaze nove programe i aplikacije na webu, koje downloadaju i pokreću na svojim računalima. Nerijetko se ne radi o aplikacijama nego o malicioznim kodovima. Za rješavanje ovog problema BitDefender je kreirao još jednu besplatnu aplikaciju – VirusGuard, koja vas štiti od downloada neželjenog malwarea. VirusGuard primjerice analizira sve "torrent" datoteke i provjerava ima li u njima zaraženog malware koda. Aplikacija se nalazi u novom . No, Virus Guard radi i kao samostalna aplikacija koja se integrira u BitTorrent ili uTorrent klijente i skenira downloadani sadržaj.

Još jedna BitDefender aplikacija – QuickScan, je napredni online alat koji otkriva malware na korisničkim računalima. Alat je korisnički orijentiran i jednostavniji za korištenje od klasičnih online sustava skeniranja računala. QuickScan možete downloadati ovdje – .

Uz sve ove palikacije, BitDefender vas sve poziva da posjetite Malware City blog, gdje možete pristupiti brojnim besplatnim alatima koji uklanjaju opasne viruse kao što su Stuxnet, Lavandos.A, Carberp i druge e-prijetnje. Sve detalje pronaći ćete na .

I na kraju spomenimo kako je BitDefender razvio čitavu kolekciju e-uputa za sve internetske korisnike – od djece do odraslih, objašnjavajući im koje su to sve opasnosti na koje mogu naići korisnici, te kako sigurno koristiti Internet. Ove e-upute sadrže opise svih opasnosti koje prijete korisnicima a vezano uz pojedine tehnologije kao što su i mobilni uređaji i WiFi mreže. Možete ih pronaći na BitDefender’s e-Guide Series stranicama na .

Isto tako, više informacija o sigurnijem korištenju Interneta možete saznati i u Bitnetu, generalnom zastupniku BitDefendera za Republiku Hrvatsku, na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.