BitDefender prvi ponudio besplatni alat za dezinfekciju svih verzija Downadup crva

Fotografija članka: BitDefender prvi ponudio besplatni alat za dezinfekciju svih verzija Downadup crva

BitDefender prvi ponudio besplatni alat za dezinfekciju svih verzija Downadup crva

Nova inačica crva je otpornija na dezinfekciju od njenih ranijih verzija. Jednom kada uđe u sustav, crv onemogući Windows update i blokira pristup većini antivirusnih web stranica kako bi otežao korisniku dezinfekciju računala.

BitDefender je prvi ponudio besplatni alat za dezinfekciju koji se može skinuti sa stranice: . Ovo je prva domena sa koje je moguće preuzeti alat a da je pri tome ne blokira crv. Sam crv nije nepoznat ili nov. Prvi put se pojavio u studenom prošle godine pod imenom Confiker ili Kido. Crv je također poznat po tome što koristi ranjivost opisanu u Microsoft security bulletin MS08-067. Ranjivost koristi kako bi instalirao lažan sigurnosni program na inficirano računalo. BitDefender Lab uočio je povećanje infekcija uzrokovanih crvima poput Downadup-a koji imaju ugrađene matematičke algoritme pomoću kojih svakodnevno proizvode fiksni broj imena domena te ih provjeravaju za update. Na ovaj način autorima malicioznih programa je olakšano da nadograđuju crve.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.