BitDefender: nadograđena verzija Downadup crva otkrivena na Internetu (video)

Fotografija članka: BitDefender: nadograđena verzija Downadup crva otkrivena na Internetu (video)

BitDefender: nadograđena verzija Downadup crva otkrivena na Internetu (video)

Osim sprečavanja pristupa bilo kojoj antivirusnoj web stranici, kao i trećim stranama koje pružaju usluge online skeniranja i alate za uklanjanje, ovaj nadograđeni maliciozni crv sprečava i pristup na , BitDefenderov online repozitorij za distribuciju alata za dezinfekciju i uklanjanje malwarea.
Nadograđeni BitDefenderovi dezinfekcijski alati od sada su dostupni na domeni , koja se trenutno ne nalazi na crnoj listi računala zaraženih ovim malicioznim crvom.

„Budući da nova verzija crva blokira pristup na bdtools.net, preporučeni naziv nove domene je (prema prethodnoj analizi, ova domena se ne nalazi na crnoj listi malwarea te joj je pristup neometan),” izjavio je Viorel Canja, voditelj BitDefender Laboratorija.

Svi BitDefender 2009 proizvodi detektiraju crv kao Win32.Worm.Downadup.Gen i sprečavaju njegovu egzekuciju prije nego što crv stigne napraviti izmjene u operativnom sustavu. Kako bi sigurno surfali webom, BitDefender preporučuje svim korisnicima instalaciju kompletnog anti-malware softverskog rješenja koje je redovno nadograđivano virusnim definicijama.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.