Bitcoin – Europski bankarski regulator objavio Upozorenje o riziku

Fotografija članka: Bitcoin – Europski bankarski regulator objavio Upozorenje o riziku

Bitcoin virtualna valuta i njena vrijednost su svakodnevno sve više u središtu pozornosti dijela potrošača,  trgovaca i banaka. Trenutno se na tržištu nalazi gotovo 100 vrsta virtualnih valuta i pojavljuju se gotovo svaki tjedan nove ali on-line trgovci kao što je, i dalje odbijaju koristiti bitcoin  kao valute za plaćanje zbog velikog rizika oko gubitka vrijednosti na što posebno upozorava bankarski sektor.

Oglas

Tako je prema pisanju Reutersa, (EBA), upravo izdao Upozorenje protiv korištenja Bitcoin valute jer nema posebnih zakona za zaštitu interesa korisnika i sustava za osiguranje depozita kojim bi nakon gubitka vrijednosti korisnici mogli dobiti naknadu. Osim toga, regulatorna bankarska agencija vjeruje da postoji rizik od “pranja novca” koji bi najviše mogao pogoditi trgovce.

Bitcoins - Europski bankarski regulatori objavili Upozorenje o riziku 01

Nakon upozorenja za korisnike i trgovce o rizicima nastalog na temelju tromjesečnog razmatranja valute čeka se odluka europskog regulatora za bankovni sektor hoće li regulirati valutu ili zabraniti uporabu Bitcoinsa.

bitcoins2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.