Biste li vi skočili u ledeno jezero spašavajući – iPhone?

Fotografija članka: Biste li vi skočili u ledeno jezero spašavajući – iPhone?

Pametni telefoni čine veliki dio našeg života i u današnje je vrijeme gotovo nemoguće zamisliti sebe bez ovakve čvrste i stabilne veze sa svijetom.

Oglas

Mnogo ste puta zasigurno i sami svjedočili panici koja vas uhvati kada izgubite vašeg pametnog „ljubimca“ i ne možete ga više pronaći. Današnji smartfoni sadrže mnogo uspomena, brojeva i fotki koje je teško vratiti, no mi se pitamo vrijedi li pametni telefon riskiranja vlastitog života?

Čini se kako je jednoj kineskoj državljanki upravo komad metala i plastike bio važniji od vlastitog života. Naime radi se o ženi kojoj je iPhone slučajno pao u dva metra duboko ledeno jezero u Pekingu te je ona bez imalo premišljanja, potpuno odjevena, odlučila skočiti za njime. Ova je priča postala nevjerojatno popularna, pogotovo zbog činjenice da se temperatura zraka toga dana kretala između -2 i -9 Celzijevih stupnjeva.

Svakako razumijemo da će čovjek bez imalo razmišljanja skočiti u zaleđeno jezero kako bi spasio drugu osobu, ali skočiti zbog komada tehnologije koji je zamjenjiv – to nam baš i nije jasno. Pa eto poruka ovog suludog pothvata bi bila da ipak cijenimo svoj život više od stvari koje se lako mogu kupiti. Život je jedan i nema cijene. :)

iphone

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.