Bip, Bip…Facebook šalje SMS – pokušaj hakiranja računa

Fotografija članka: Bip, Bip…Facebook šalje SMS – pokušaj hakiranja računa

 Također da bi koristili ovu opciju  morate dodati – registrirati vaša računala ili mobilni uređaj preko kojih de prijavljujete na Facebook, tako da ako se netko pokuša prijava iz nekog drugog uređaja, dobit ćete trenutnu obavijest od Facebook o tome i imati ćete priliku da promijenite svoju Facebook prijavu što prije.

Evo korak po korak vodič za konfiguriranje postavki.

1. Logirajte se na svoj Facebook račun.  Na desnoj strani  kliknite na  Account Settings (postavke računa)

2. Na stranici settings page (postavke računa) , kliknite na "Change" link pokraj Account Security  (sigurnosti računa)

3. Odaberite "Da" kao Account security option.  Ova opcija omogućava primanje obavijesti.

4. Sljedeća stvar koju morate učiniti je prijaviti se iz ponovno iz vašeg Facebook računa da biste prilagodili postavke na računalu.  Nakon prijave, dobiti ćete  Register this computer  (registriraj  ovo računalo) zaslon kao što je prikazano na sliki ispod. Unesite ime vašeg računala.  Ime računala može biti bilo koje ime.  Nije potrebno upisivati vaš izvorni naziv računala.  To je samo za prepoznavanje uređaja.  Provjerite okvir  Don’t ask me again from this computer (ne pitaj me s ovog računala).  Ovaj okvir nećete potvrditi  ako prilagođavate ovu postavku iz javnog računala, kao što je iz internet caffe ili školskog  računala.

To je to. Vaše računalo je registrirano. Sada svaki put kada se prijavite na svoj Facebook račun pomoću drugog računala morate registrirati taj uređaj kako bi koristili Facebook na njemu.  Također, ako posjetite stranicu Account settings page again možete vidjeti sve registrirane uređaje.

Napomena: Kada registrirate vaše računalo, Facebook pohranjuje podatke u kolačić pregledniku. Ako ćete pokušati koristiti Facebook iz različitih preglednika na istom računalu onda opet  morate proći postupak "registracije svog računala" . Također, ako izbrišete kolačiće preglednika iz bilo kojeg razloga , i onda opet morate  dodati  svoj uređaj. 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.