Biostar Radeon RX 580 Dual Cooling nova grafička kartica s 8GB video memorije

Fotografija članka: Biostar Radeon RX 580 Dual Cooling nova grafička kartica s 8GB video memorije

Kompanija je najavila svoju novu grafičku karticu temeljenu na AMD-ovom grafičkom procesoru, a koju ćete prepoznati po Biostar Radeon RX 580 Dual Cooling grafičkoj kartici.

Oglas

Kao što to njeno ime i sugerira, temelji se na AMD Radeon RX 580 procesoru, a ima serijski broj VA5805RV82. Napravljena je za ugradnju u nova PC računala i AMD fanove, a i kažu kako je odlična alternativa puno popularnijoj Nvidijinoj GeForce GTX 1060 grafičkoj kartici s povoljnijom cijenom.

Biostar Radeon RX 580 Dual Cooling grafička kartica koristi referentni PCB dizajn, dok je hlađenje u potpunosti razvijeno u kompaniji Biostar. Sami dvostruki ventilatori imaju promjer 80 milimetara koji su vrlo tihi i, u kombinaciji s aluminijskim elementima efikasno će odvoditi toplinu.

Grafička kartica ima 2304 stream procesora, 144 texture mapping jedinica i 32 raster operation jedinice. Radni takt grafičke kartice je 1257 MHz, odnosno najveći je 1340 MHz, dok 8 GB GDDR5 video memorije radi na 8 GHz. Energiju crpi iz 8-pinskog PCIe konektora, a od ulaza i izlaza spomenimo 3x DisplayPort 1.4, 1x HDMI 2.0 i 1x dual-link DVI. Isto tako, kartica podržava Radeon Freesync tehnologiju kao i AMD XConnect.

Za sada kompanija nije najavila cijenu i dostupnost Biostar Radeon RX 580 Dual Cooling grafičke kartice, ali za očekivati je kako će cijena biti nešto niža od konkurentskih Asusovih i MSI grafičkih kartica s istim čipom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.