Biometrijsko prepoznavanje lica uskoro na američkim aerodromima

Fotografija članka: Biometrijsko prepoznavanje lica uskoro na američkim aerodromima

Iako se tek radi o projektu, ne bismo se začudili kako bi se u bliskoj budućnosti i prepoznavanje lica moglo koristiti za identifikaciju putnika.

Oglas

Ovo nije vijest od jučer. Naime, još od 2015. godini sigurnosne službe (Transportation Security Administration, TSA) na međunarodnom aerodromu Dulles eksperimentiraju sa sustavom za prepoznavanje lica. Priču su proširili prošle godine na JFK aerodrom u New Yorku, a ovog proljeća je prepoznavanje lica stiglo i na aerodrom Ottawa u glavnom kanadskom gradu. Prvi slijedeći aerodrom koji će ga dobiti je Heathrow u Londonu.

Biometric Exit, kako se naziva sustav, radi na jednostavan način – uspoređuju se fotografije putnika i osobe koje ulaze u avione. Naravno, sam IT sustav koji radi u pozadini nije nimalo jednostavan. Kako sada stvari stoje, vrlo brzo bi se ovaj sustav mogao pojaviti u svim američkim aerodromima, i više.

Zanimljivo je kako razvoj sustava podržava i Trumpova administracija, a njegovo daljnje širenje se očekuje tijekom ovog ljeta. Ne sumnjamo kako će sve prikupljene podatke odnosno fotografije biti proslijeđene i američkim tajnim službama koje su 24/7 u lovu na teroriste :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.