Bill Gates: Windowsi 7 možda već iduće godine

Fotografija članka: Bill Gates: Windowsi 7 možda već iduće godine

Glavni čovjek u Microsoftu, veliki Bill Gates, najavio je mogućnost skorog izlaska novog operativnog sustava kojeg već svi znaju pod nazivom "Windows 7", što je mnogo ranije nego što se očekivalo od softverskog giganta. Na pitanje o Windows Visti, Gates je diplomatski odgovorio kako se tijekom iduće godine ili nešto kasnije može očekivati pojavljivanje nove verzije operativnog sustava. Isto tako, potvrdio je kako novi operativni sustav očekuje s puno uzbuđenja.

Windows 7 bi se trebao pojaviti u 32-bitnoj i 64-bitnoj inačici, kako i za kućne i poslovne korisnike. Možda je najtočniji podatak koji govori kako će se sedmica u prodaji naći točno tri godine nakon Viste, odnosno u siječnju 2010. godine. U međuvremenu se očekuju brojna testiranja.

Isto tako, Microsoft je krajem prošlog tjedna potvrdio kako neće produžiti "život" Windows XP operativnom sustavu, tvrdeći kako će se nakon lipnja samo ograničen broj specijaliziranih mašina prodavati s XP-ima. Također su potvrdili kako će dozvoliti prodaju Windows XP Home za "ultra-low-cost" računala.

Više o tome pročitajte , a evo nešto što smo iskopali pa sami pogledajte…

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.