BICRO ulaže 150 tisuća eura u novi projekt unutar EUREKA programa

Fotografija članka: BICRO ulaže 150 tisuća eura u novi projekt unutar EUREKA programa

U Zagrebu 18. svibnja 2012. u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO, vladine agencije za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju, potpisan je novi ugovor unutar programa EUREKA, kojim se osigurava financiranje tržišno usmjerenih razvojnih projekata međunarodne suradnje. Temeljem Sporazuma s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa od svibnja 2010. BICRO je preuzeo ulogu provedbenog tijela za program EUREKA.

Financijska potpora odobrena je za razvojni projekt E!6774 FAIR – Friendly Application for Interactive Receiver, poduzeću Poslovna inteligencija d.o.o.iz Zagreba. Potpora u visini od 149.671,00 Euro čini 50% ukupnih troškova hrvatskog dijela projekta koji čini 20% ukupno planiranih troškova projekta, dok su za ostatak projekta zaduženi projektni partneri. Hrvatskom poduzeću Poslovna inteligencija partneri su tvrtka TestNtrust iz Francuske kao voditelj projekta, specijalizirana za analizu zadovoljstva potrošača te uspostavu dijaloga između potrošača i proizvođača putem Interneta, te BEIA Consulting International iz Rumunjske, tvrtka specijalizirana za usluge u telekomunikacijama i razvojnim projektima.

FAIR će biti prvi alat koji će omogućiti korisnicima proizvoda uvid u osvrte drugih korisnika na odabrani proizvod, ocjenu proizvoda odnosno robne marke i detaljne informacije o samom proizvodu. Svrha projekta je omogućiti korisnicima dobivanje informacije o traženom proizvodu u realnom vremenu prilikom kupnje istog. Korisnik će na mobilni telefon ili tablet dobivati koncizne i pouzdane informacije o proizvodu te agregirana mišljenja drugih korisnika istog proizvoda bez obzira da li su ta mišljenja pozitivna ili negativna, kako bi na temelju tih informacija mogao donijeti odluku o pametnoj nabavci proizvoda.

Važnost projekta je što povezuje robne marke s njihovim korisnicima, omogućuje izmjenu i podjelu relevantnih informacija, povezuje informacije o zadovoljstvu potrošača, rangiranje robnih marki, uključuje društvene mreže, sadrži mogućnost promocija, a sve to na specifičan zahtjev korisnika. Projekt će omogućiti identifikaciju i pohranu informacija o robnim markama koje se prenose usmenim putem odnosno onih informacija koje potrošači međusobno razmjenjuju te omogućiti kompanijama da uzimajući u obzir nevedene informacije vode svoje buduće poslovanje. Potrošačima će omogućiti uvid u mišljenje drugih, njima sličnih korisnika, bez obzira da li su ta mišljenja pozivina ili negativna te će na taj način omogućiti korisnicima da donose pametnije odluke vođene iskustvima drugih. Projekt će integrirati platforme koje su već razvijene i one koje će se u projektu razvijati te stvorit prvu otvorenu platformu za dijalog između kompanija i korisnika njihovih proizvoda.

Uloga Poslovne inteligencije u projektu biti će modeliranje ontologija i složenih semantičkih odnosa na različitim razinama implementacije, s posebnim naglaskom na višejezičnost. U sklopu projekta. biti će dizajnirane tri ontologije koje omogućuju integriranje znanja o proizvodima, sentimentu korisnika i interesima pojedinačnih kupaca. Osim navedenog, Poslovna inteligencija će biti odgovorna za analizu podataka, te hardversku i softversku infrastrukturu razvojnog i testnog sustava.

Poslovna inteligencija d.o.o. je regionalni lider u implementaciji inteligentnih informacijskih sustava za podršku poslovnom odlučivanju. Tvrtka je u deset godina postojanja realizirala više od sto četrdeset projekata za preko sedamdeset klijenata u Hrvatskoj, Švicarskoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Rumunjskoj, BIH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Tvrtka je fokusirana na područja strateškog konzaltinga i implementaciju analitičkih informacijskih sustava. Tvrtka u uredima u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Ljubljani, Sarajevu i u podružnici u Londonu, zapošljava više od šezdeset certificiranih stručnjaka za implementaciju navedenih sustava.

Ugovor za financiranje hrvatskog dijela projekta potpisali su u ime Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO direktor Dalibor Marijanović, u ime poduzeća Poslovna inteligencija d.o.o. predsjednik Uprave mr. sc. Dražen Oreščanin uz nazočnost Antonije Mršić, nacionalne koordinatorice EUREKA projekata.

BICRO ulaže 150 tisuća eura u novi projekt unutar EUREKA programa

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.