BEST Code Challenge 3.0 – prvu je nagradu osvojio Srđan Rašić, drugu Sven Kapuđija, a treću Hrvoje Bandov

Fotografija članka: BEST Code Challenge 3.0 – prvu je nagradu osvojio Srđan Rašić, drugu Sven Kapuđija, a treću Hrvoje Bandov

Prošli tjedan obilježilo je zatvaranje trećeg izdanja BEST Code Challenge natjecanja koje se održalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Donosimo izvješće i rezultate natjcanja.

Oglas

Cilj ovog natjecanja bio je pružiti studentima priliku da pokažu svoje znanje u izradi mobilnih aplikacija te da za svoj trud budu vrijedno nagrađeni.

Kod ocjenjivanja su se najviše vrednovali funkcionalnost i user experience, tj. koliko je ponuđeno rješenje jednostavno i intuitivno za korištenje posjetitelju, a zatim kvaliteta koda i dodatne funkcije. Na natjecanje se prijavilo 120 natjecatelja, od čega 95-ero timova, a dolazili su sa svih računarskih fakulteta cijele Hrvatske (Zagreb, Varaždin, Rijeka, Čakovec i Split).

Plus hosting je osigurao natjecateljima postavljenje rješenja na svoje servere, a žiri su činili predstavnici tvrtki IT4U, Netgen, UX Passion, Lemax, 5 minuta, Trikoder i Studio revolucija. Nakon što je žiri do kasnih noćnih sati pregledavao pristigla rješenja, 20. prosinca na svečanom zatvaranju na FER-u su objavili svoju odluku.

Od 17 rješenja koja su prošla u drugi krug natjecanja zaprimili smo po 4 rješenja u Pythonu, 3 u PHP-u te 1 u .NET-u od serverskih tehnologija te po 2 rješenja za iOS, web i Windows te 3 rješenja za Android od klijentskih tehnologija.

Prema ocjeni žirija treće je mjesto s nagradom od 2 500kn osvojio Hrvoje Bandov. Da se itekako isplati prijaviti i sudjelovati u natjecanju sigurno može povrditi prošlogodišnji pobjednik BEST Code Challenge v2.0 natjecanja Sven Kapuđija koji se i ove godine odlučio okušati u programiranju te je osvojio drugo mjesto s 5 000kn. Prva nagrada koja se sastoji od 10 000kn i godišnje pretplate na časopis BUG pripala je Srđanu Rašiću koji je bio posebno pohvaljen jer je jedini iskodirao sve funkcionalnosti koje je zahtjevao zadatak natjecanja. Valja dodati kako su svi finalisti bili nagrađeni i članstvom u CISEX-u (Udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera).

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s preko 90 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.