Besplatne stranice za učenje programiranja i kôdove

Fotografija članka: Besplatne stranice za učenje programiranja i kôdove

Uzorak kôda koji je slobodno dostupan je također velika pomoć u učenju.
Za početnike programere to nije prečac, i kao programer nećete dogurati daleko ako se tako postavite. Uzorak besplatnog kôda može biti savjet o tome kako možemo strukturirati svoje vlastite naredbe i funkcije, i program učiniti boljim. Programeri tako mogu uštedjeti vrijeme razvoja i troškove. 

 

stranica je dobro dizajnirana kao kôdna biblioteka, izvor koda za višekratnu upotrebu kôda u koju možete spremati i svoje vlastite kôdove. Možete pretraživati u nizu programskih jezika od A do Z ili možete direktno odabrati jezik s popisa. Na stranicama također ima nekoliko dodataka kao što su Firefox i Safari bookmarkleti koji čine lako spremanje kôda.  

  je programerska stranica na kojoj korisnici zajednički uređuju pitanja i odgovore. Možete koristiti oznake ili pregledavati popis pitanja ili koristiti okvir za pretraživanje. Site je vizualno vrlo čist i sigurno će te naći neka rješenje za vaše probleme oko kodiranja ovdje. Ako ne, imate mogućnost otići izravno u chat sobe koje su uređene prema jezicima i platformama.

stranica pokriva jako puno : 48.000 uzoraka kôda u preko 1.000 kategorija od Ajax do XMLa.  Site je usmjeren na izradu web stranica. Možete naći najnovije uzorke HTML5 koda.  Na stranicama se također vodi blog sa člancima za kodiranje.  Ako zapnete, isprobajte forum za web razvoj. 

  je open source kod tražilica koja vrši pretraživanja 3 338 449 289 linija otvorenog izvornog kôda. Pokrivena su 33 programska jezika. Također možete filtrirati vašu pretragu po licenci. Site također služi kao repozitorij koda za open source projekte.

  je broj dva izvor gdje možete postaviti svoje primjere kôda  i podijelite ih s većim zajednicama. Site je u osnovi uređen kao blog. Možete pregledavati putem oznaka za  koje se čini da sugeriraju kako stranica pokriva prilično malo jezika, a  Java i Ruby dominiraju. Na stranicama također se objavljuju besplatni .pdf – REFCARDZ koji su vrlo korisni za učenike i programere.

  je  velika programerska i web development zajednica koja nudi mnoštvo tutorijala, Podcasts, rasprave, blog, i kôdove za preuzimanje i korištenje. Site pokriva oko 25 jezika i nekoliko manje poznatih u kategoriji naziva drugi jezici.  Java dobiva većinu prostora sadržaja. Na stranicama također ima mali video kanal za programiranje.

  pokriva C #, C + +, ASP.Net, VB, Visual Studio, i Windows srodne tehnologije poput Silverlighta, kao i web development. Site ima prilično dobar dio video tutorijala.  Kao početnik programer,  može krenuti od dijela za početnike i odjeljka kodiranje izvora na C #.

  je mjesto koje nas je potaklo za izraz ‘socijalno kodiranje i savršeno opisuje ono što s gore navedenim stranicama možete učiniti. Iako se dio stranica plaća, dobar dio uzoraka je besplatan. GitHub je on-line domaćin za open source projekte. Koristi Git kontrolu revizija sustava. Stranica je vrlo slična poznatim stranicama SourceForge i BitBucket . Možete upravljati vašim datotekama izvornog koda kroz suradnju, društvene mreže,ili  na meetups-evima.

Ovi resursi dokazuju da bez obzira na platformu ili jezik na kome želite raditi ili učiti, na webu ima mnoštvo mjesta vezanih uz programiranje i programere koje ne smeta dijeljenje isječaka svog rada. Naravno, ima još stranica, ali ovo je neki naš mali izbor.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.