Besplatne domene .hr i .from.hr – online registracija od 01.01.2012. godine?

Fotografija članka: Besplatne domene .hr i .from.hr – online registracija od 01.01.2012. godine?

vođenjem online registracija, kako kažu, potpuno se napušta dosadašnji način registracije putem papirnatih obrazaca i cijeli se proces za korisnike bitno olakšava i ubrzava. Aplikacija putem koje će se registrirati domene nalazit će se unutar novih web stranica koje će s navedenim datumom zamijeniti postojeće stranice na već poznatim adresama: odnosno .

Početak godine označava i kraj dugogodišnje suradnje sa Sveučilišnim računskim centrom SRCE, odnosno DNS službom koja se do sada bavila poslovima registracije i upravljanja .hr domenama temeljem ugovora s CARNetom. Poslove upravljanja vršnom .hr domenom operativno isključivo preuzima CARNetov Registar .hr domena.

Podršku korisnicima pruža CARNetova Služba za podršku korisnicima koju je moguće kontaktirati na besplatni telefon 0800 CARNet (227638), mailom na adresu helpdesk@carnet.hr ili pozivom putem Skypea – kontakt carnet_helpdesk.

Ipak, ne možemo se oteti dojmu kako bi pod hitno trebalo izmijeniti novi Pravilnik za upravljanje .HR domenama, koji je po nama – promašaj. Gdje se u svijetu domicilna domena naplaćuje 500 kuna (70-ak eura), što je 10-ak puta veća cijena od svjetski standardne. O tome smo detaljno i kritički pisali, što možete pročitati .

 

 Besplatne domene .hr i .from.hr – online registracija od 01.01.2012. godine?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.