Beskontaktno punjenje baterija smartphonea dobiva 2014 jedinstveni standard

Fotografija članka: Beskontaktno punjenje baterija smartphonea dobiva 2014 jedinstveni standard

U posljednje vrijeme induktivna (bežična) tehnologija  ili beskontaktno punjenje baterija smartphone je dobila značajan napredak. Smanjuju se problemi s kompatibilnošću između tri glavne platforme i ono što je najvažnije za potrošače, cijene. Šuška se da beskontaktno punjenje za mobilne uređaje dobiva jedinstveni standard u drugoj polovici 2014 godine od strane


Nokia je među prvima krenula koristiti kroz svoj – beskontaktni punjač za Lumia modele. Samsung i Qualcomm su već izrazili interes za integriranu  beskontaktnu tehnologiju za punjenje, a Sony sada testira svoje rješenje za beskontaktno punjenje baterija smartphonea, koji može u roku od sat vremena napuniti bateriju. Ovdje se podrazumijeva da nova značajka ima 10 do 15 W snage za punjenje, čime se smanjuje vrijeme punjenja.

Beskontaktno punjenje za smartphone dobiva jedinstveni standard 2014  01

Na komercijalnu dostupnost proizvoda moramo čekati još godinu dana ali tada će bit već i definiran standard za beskontaktno punjenje baterija.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.