BenQ GW2255 monitor s VA LED panelom – još bolja slika po povoljnoj cijeni

Fotografija članka: BenQ GW2255 monitor s VA LED panelom – još bolja slika po povoljnoj cijeni

VA LED panel donosi svalitetu slike na razini IPS monitora – slika je bez titranja uz tehnologiju Flicker Free koju je certificirao njemački TÜV. BenQ GW2255 monitor dolazi i uz povoljnu cijenu.

Oglas

BenQ je obnovio je svoju liniju proizvoda izdavanjem nekoliko novih VA LED modela koji donose vrhunsku kvalitetu slike po iznimno povoljnim cijenama. Svi novi modeli opremljeni su BenQovim rješenjem Flicker Free koje smanjuje titranje slike na svim razinama osvjetljenja te time znatno ublažava zamaranje očiju tijekom rada.

BenQ GW2255 nudi dijagonalu od 21,5“ i omjer slike 16:9, uz Full HD razlučivost od 1920×1080 točaka. Na računalo se spaja putem klasičnog DVI (Ili alternativno VGA) priključka, a odlikuje se nativnim kontrastnim omjerom od 3000:1 (dinamični kontrast 20M:1) te svjetlinom od 250 cd/m2.

Ugrađeni VA panel na kojemu je zasnovan ovaj monitor omogućuje vrhunsku kvalitetu slike koja je u mnogim elementima na razini znatno skupljih monitora s IPS panelima. Boje su žive i jasne, a detalji oštri i vidljivi bez obzira na to pregledavate li fotografije, uživate u videozapisima s YouTubea ili napredujete kroz najnoviju igru. BenQova tehnologija Senseye Human Vision prilagođava svjetlinu sadržaju koji se prikazuje i time sliku čini prirodnijom i stvarnijom. Monitori s VA LED panelom, pa tako i BenQ GW2255, prikazuju preciznu i duboku crnu boju, nude uniformno pozadinsko osvjetljenje po čitavoj površini ekrana i široke kutove vidljivosti od 178° u svim smjerovima te stoga predstavljaju izuzetno dobar izbor po povoljnoj cijeni.

Kao i drugi monitori ovog poznatog proizvođača, BenQ GW2255 također dolazi s ugrađenom tehnologijom Flicker Free koja smanjuje efekt titranja na svim razinama osvjetljenja i time sprječava zamor očiju – čak i nakon cijelog radnog dana provedenog pred monitorom.

Klasični LCD zasloni titraju i do 200 puta u sekundi. Iako te titraje nećete zamijetiti, vaše oči su ih itekako svjesne. BenQova tehnologija Flicker Free uklanja ovaj efekt, što je potvrdio i njemački institut za tehnička ispitivanja TÜV Rheinland svojim certifikatom #41027.

Titranje je vrlo jednostavno provjeriti uz pomoć ventilatora ili fotoaparata (slika niže).

Decentnim i elegantnim dizajnom, monitor se savršeno uklapa u svaki ured ili dom, a lako dostupne kontrole za podešavanje smještene su na desnom boku i omogućuju vam da ga prilagodite svojim potrebama – bilo da na njemu uređujete tablice, surfate webom ili gledate filmove. Zahvaljujući ugrađenom mjestu za nosač po VESA standardu, monitor je moguće pričvrstiti i na zid.

Monitor je dostupan u poslovnicama tvrtke Eurotrade i njenih maloprodajnih partnera po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 841 kunu.

Više o zanimljivom VA LED panelu pogledajte i na ovom video prilogu.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.