Ben Saunders i Tarka L’Herpiniere na Antarktici uz Intelovu tehnologiju

Fotografija članka: Ben Saunders i Tarka L’Herpiniere na Antarktici uz Intelovu tehnologiju

Na putovanju će Ben Saunders prijeći 2900 kilometara, što je najdulje polarno putovanje bez podrške. Nadamo se uspješnom dovršetku, te da će i računala izdržati hladnoću.

Oglas

Polarni istraživači Ben Saunders i Tarka L’Herpiniere krenuli su od Scottove kolibe na Antarktici na putovanje bez presedana koje će ih odvesti od ruba kontinenta do Južnog pola i natrag, a podršku će im pružati i najnovija Intelova tehnologija. U nastavku možete vidjeti i pregršt video priloga koji to pokazuju (prva dva s hrvatskim titlovima).

Na putovanju će Ben Saunders sa svojom ekspedicijom prevaliti 2900 kilometara, što njihov pothvat čini najduljim polarnim putovanjem bez podrške tijekom putovanja u povijesti te prvim uspješnim dovršetkom legendarne, no kobne ekspedicije Terra Nova, koju je kapetan Scott vodio u razdoblju od 1910. do 1912.

Ben Saunders i Tarka L’Herpiniere na Antarktici uz Intelovu tehnologiju

Ben Saunders će tijek putovanja podijeliti s višemilijunskom globalnom publikom putem računala Ultrabook™ s procesorom Intel® Core™ četvrte generacije, koje će mu omogućiti objavu slika i videozapisa na internetu. Saunders je ponio računalo Sony VAIO® Pro Ultrabook™ s Intelovom tehnologijom i uređaj “2 u 1” Panasonic Toughbook AX2 u najveću svjetsku divljinu, što nije dosad zabilježeno ni u istraživačkom svijetu ni i u svijetu tehnologije osobnih računala.

Simon Lambden, Intelov viši inženjer za korisničko sučelje, izjavio je: “Ben Saunders i L’Herpiniere opremljeni su apsolutno najnovijom tehnologijom Intel® Core™ četvrte generacije, koja će im omogućiti da svoje putovanje podijele sa svijetom u nevjerojatnim detaljima. Intel je tehnologiju testirao šest mjeseci kako bi bio siguran da će Ultrabook izdržati sve vremenske uvjete i održati korak s pustolovnim istraživačima tijekom cijelog puta.”

Dvojac će svakodnevno objavljivati na blogu na adresi , a planira i redovito objavljivati slike i videozapise.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.