BCM Adriatic 2014: održana 2. regionalna konferencija o upravljanju kontinuitetom poslovanja

Fotografija članka: BCM Adriatic 2014: održana 2. regionalna konferencija o upravljanju kontinuitetom poslovanja

Pojam osiguravanja kontinuiteta poslovanja podrazumijeva besprijekorno poslovanje tvrtke i u trenucima nepredviđenih i kriznih situacija poput prirodnih katastrofa.

Oglas

U najvećem regionalnom podatkovnom centru Datacross održana je Druga regionalna konferencija o upravljanju kontinuitetom poslovanja. Neke od teme o kojima se raspravljalo na konferenciji su:
– Kritične europske infrastrukture i njihova zakonska zaštita
– Nacionalne vrijednosti koje smo dužni čuvati
– Komunikacija u kriznim situacijama
– Testiranje i nadzor kritičnih točaka u sustavu
– Upravljanje rizicima poslovanja – procjene i mjerenja
– Povećanje razine svijesti i edukacije u BCM-u

Prigodnim govorom prisutne su pozdravili Zvonimir Novosel, gradonačelnik Grada Jastrebarsko, Ivo Ritz, direktor tvrtke Napredni poslovni sustavi NAPS i Krešo Troha, predsjednik Uprave podatkovnog centra Datacross. Neki od predavača na konferenciji bili su i Dejan Košutić, direktor tvrtke Kvadra Consulting i voditeljica projekata BCM-a Hrvatskog Telekoma, Ivana Werft.

„Jedna od ključnih tema Druge regionalne konferencije o upravljanju kontinuitetom poslovanja jest zakonska zaštita kritične europske infrastrukture. Novi Zakon o kritičnim infrastrukturama na snazi je od ulaska Hrvatske u EU, a cilj nam je bio okupiti stručnjake iz različitih područja: poslodavce, stručnjake za standardizaciju, pravnike koji će govoriti o javnim nabavama u kriznim situacijama, bankare i telekome. Nužno je koristiti interdisciplinaran pristup kako bismo povezali stručnjake iz različitih sektora koji mogu doprinijeti zaštiti poslovanja i nacionalnih vrijednosti.“ – poručio je Ivo Ritz, direktor tvrtke Napredni poslovni sustavi NAPS.

„Čast nam je što smo imali prilike sudjelovati u organizaciji ovako velike konferencije o upravljanju kontinuitetom poslovanja što je ujedno i važan dio usluge koju Datacross nudi svojim korisnicima. Cilj nam je upoznati širu javnost o važnosti osiguravanja kontinuiteta poslovanja velikih tvrtki i zaštiti podataka neophodnih za njihov poslovni uspjeh.“– izjavio je predsjednik Uprave PCK, Krešo Troha.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.