Battle of the Nations 2014 – bitka naroda ove godine u Trogiru!

Fotografija članka: Battle of the Nations 2014 – bitka naroda ove godine u Trogiru!

Nakon igara održanih u Ukrajini, Poljskoj i Francuskoj, bitke naroda, Battle of the Nations, ove se godine održavaju u Hrvatskoj, u živopisnom Trogiru!

Oglas

Vjerojatno vam ništa nije jasno, kao što to nije bilo niti nama kada smo pronašli ovu informaciju učinila nam se neobično zanimljiva. Na službenim web stranicama smo pronašli pregršt informacija, od kojih vam prenosimo one najzanimljivije.

Dakle, Battle of the Nations su prave srednjovjekovne borbe naroda, s autentičnim oklopima i oružjima. Ove godine ih je najavljeno 30-ak, rekordni broj, a dolaze iz cijelog svijeta. Četiri dana spektakularnih borbi održava se od 12-15. lipnja u Trogiru.

Battle of the Nations 2014 - bitka naroda ove godine u Trogiru

Što su to “Bitke naroda”?

“Bitka naroda” je svjetsko prvenstvo u full  kontakt borbama u oklopima koje nemaju ni scenarij  ni koreografiju – udarci i okršaji su usmjereni s punom snagom. Grupne  full kontakt  borbe će se održati u okvirima  “Bitke naroda”  koje su zastupljene samo u HMB sportu. HMB je spektakularan i ekstreman sport koji ima svoje  obožavatelje diljem svijeta, a osim toga je potkrijepljen velikim kulturnim događajima.

HMB koristi napadačku i obrambenu autentičnu srednjovjekovnu opremu, svi  obrambeni elementi i oklopi boraca su izrađeni prema rezultatima istraživanja postojećih muzejskih izložaka i tvorevina srednjeg vijeka, metalno oružje nije oštro. Ljudi koji prakticiraju HMB nisu profesionalni sportaši, oni imaju normalan život s uobičajenim poslovima. Države održavaju natjecanja na nacionalnoj razini da bi se kvalificirale za svjetsko prvenstvo koje okuplja veliku publiku – desetke tisuća ljudi. Stotine tisuća fanova će gledati borbe u online prijenosu.

Svaka zemlja formira reprezentaciju kroz kvalifikacijske odabire za sudjelovanje u “Bitci naroda”. Postoji nekoliko natjecateljskih kategorija koje se razlikuju po pravilima i broju natjecatelja: “Dvoboj ” (1 protiv 1), “Grupne bitke” (5 protiv 5), “Masovne bitke” (21 protiv 21). Ove godine će se prvi put održati Kategorija  žena u “Dvoboju”. Tu je i “Svi protiv svih” kategorija koja nudi publici veliki spektakl masovne bitke pješadije s više od 100 boraca od jednom.

„Bitka naroda“ nije samo borba – to je događaj koji uključuje srednjovjekovne kulturne priredbe povijesne glazbe i plesa; majstorske tečajeve tradicionalnih obrta; srednjovjekovni sajam s obrtničkim proizvodima napravljenih prema srednjovjekovnoj izradi. Tijekom prvenstva, sudionici i timovi žive u kampovima koji rekonstruiraju srednjovjekovni život do sitnih detalja, uključujući posuđe i hranu. Publika će imati izvrstan pogled na borbe iz udobnih tribina pokraj borilišta (posebno mjesto za borbe). Srednjovjekovne grupe navijača, varijetet natjecanja, srednjovjekovne radionice stvaraju nezaboravnu i neopisivu atmosferu „Bitke naroda“.

I za kraj prava poslastica – 5 videa. Prvi najavljuje ovogodišnji event u Trogiru, a slijedeća četiri vam daju pregled prošlogodišnjih borbi, za svaki dan. Dobro se smjestite u svojoj fotelji, ima materijala za 30-ak sati!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.