Baterija koja je potpuno napunjena za samo 30 sekundi!

Fotografija članka: Baterija koja je potpuno napunjena za samo 30 sekundi!

Nedavno smo mogli vidjeti kako su Motorola i Qualcomm predstavili Moto X, uređaj koji je uz pomoć Motorolinog “turbo punjača” za samo 30 minuta punjenja uspio pružiti dodatnih 8 sati autonomije baterije, što predstavlja napredak u odnosu na standardne mogućnosti punjenja smartfona.

Oglas

Sada izraelska kompanija StoreDot tvrdi kako ima tehnologiju izrade baterija koja može posramiti spomenuti Turbo Charging. Riječ je o tome da se sa ovom tehnologijom može u potpunosti napuniti baterija smartfona za samo 30 sekundi. StoreDot tvrdi da oni nisu sposobni samo omogućiti brzo punjenje baterije, već da će njihove baterije biti i mnogo gušće od standardnih.

Trenutno su ove baterije previše glomazne da bi se mogle ukomponirati u današnje pametne telefone, ali StoreDot ima ambiciozan plan za spomenute baterije do 2016. godine. Tvrde da će moći ponuditi tanju bateriju sa gore navedenim karakteristikama, te će ih se moći ugrađivati u smartfone. Sa brojkom korisnika pametnih telefona koja je ove godine procijenjena na oko 1.75 milijardi, očito je da StoreDot vidi veliku poslovnu priliku.

Čak se i neki stručnjaci slažu kako bi se ova tehnologija uz još malo rada na njenom razvoju mogla pokazati kao pun pogodak. Neki od StoreDot investitora su kineski proizvođači smartfona, te ruski milijarder Roman Abramovič.

Kada se StoreDot baterije u 2016. godini konačno nađu u smartfonima, tvrde da će ti uređaji koštati otprilike 100 do 150 USD više od standardnih, naravno ako je netko spreman potrošiti taj ekstra iznos na smartfon samo zbog fantastičnih karakteristika ove baterije. StoreDot ima zaista ambiciozne planove i to ne samo za baterije smartfona već i za baterije električnih automobila koje će se moći napuniti u samo nekoliko minuta. Zbog svih tih prednosti koje bi mogle donijeti zaista se nadamo da ćemo baterije StoreDot kompanije vidjeti i isprobati već u 2016. godini.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.