Barack Obama izjavio kako nema Apple iPhone zbog sigurnosnih razloga

Fotografija članka: Barack Obama izjavio kako nema Apple iPhone zbog sigurnosnih razloga

Kada je američki predsjednik Barack Obama postao američki predsjednik, često su ga mogli vidjeti s BlackBerry mobilnim uređajem u rukama.

Oglas

Iako je Barack Obama lobirao kako bi u Ovalnom uredu odnosno Bijeloj kući trebali imati više “cool” uređaje, dobio je noviji (i opet!) BlackBerry 8830 World Edition s posebnom aplikacijom zvanom SecureVoice. Aplikacija je omogućavala distribuciju informacija koje nose oznaku “vojna tajna”, kao i komunikaciju s NSA sigurnosnom službom bez ometanja. No, BlackBerry i dalje nije bio dovoljno “cool” za Obamu, koji je napomenuo kako njegove obje kćerke koriste Appleov iPhone.

Nije teško zaključiti kako bi Barack Obama želio imati ljepši uređaj u svom posjedu, no problem je više prirode. Na ovotjednom razgovoru s mladima u okviru White House Youth Summita, spomenuo je kako bi volio imati Apple iPhone no ne može ga posjedovati zbog “sigurnosnih razloga”.

Ipak, pohvalio se kako u svom vlasništvu ima Apple iPad 2 koji mu je još 2011. godine poklonio Steve Jobs za vrijeme večere u Silicijskoj dolini (Silicon Valley). Spomenuo je kako tek desetak ljudi u Bijeloj kući ima svoje osobne email adrese. Zanimljivo, ali niti Barack Obama, niti dva predsjednika prije – George Bush i Bill Clinton, nisu koristili privatne email adrese. Logično :)

Inače, iPhone uređaji (bilo koji model) do danas nisu dobili odobrenje Ministarstva obrane i nekih agencija za korištenje u službene odnosno poslovne svrhe, pa tako ga neće imati niti predsjednik. Barack Obama navodno koristi BlackBerry uređaj iz 2007. godine i to je jedini mobilni uređaj koji može koristiti kao predsjednik.

Sigurnost protoka podataka i razgovora je na prvom mjestu, zar ne? :)

Barack Obama izjavio kako nema Apple iPhone zbog sigurnosnih razloga

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.