B4B i SAP investiraju u znanje – specijalistička SAP edukacija

Fotografija članka: B4B i SAP investiraju u znanje – specijalistička SAP edukacija

B4B i SAP investiraju u znanje – specijalistička SAP edukacija

Riječ je o inicijativi tvrtki B4B i SAP, pod nazivom SAP Boot Camp, a koji već treću godinu zaredom omogućuju talentiranim studentima svladavanje specifičnih specijalističkih znanja koja će im osigurati konkurentnost na tržištu rada. Projekt je studentima osigurao prvoklasno specijalizirano školovanje, dodatne ECTS bodove te praktična znanja kojima će povećati izglede u svojoj budućoj tržišnoj utakmici.

Projekt SAP Boot Camp prerastao je u regionalnu inicijativu koju kontinuirano primjenjuju Fakultet elektrotehnike i računarstva te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Po prvi puta, ove godine inicijativi se pridružio i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu na kojem je kroz Kompetencijski centar za programsko inženjerstvo FESB-a podržan program i održan prvi ciklus edukacije. Regionalizacija projekta osigurat će ispunjenje cilja projekta, a to je edukacija mladih talenata, završnih godina studija s visokim prosjekom ocjena i željom za stjecanje znanja iz SAP okruženja. Dok je strateško opredjeljenje SAP-a osiguranje dostupnosti stjecanja SAP-ovih znanja, B4B opredjeljenje usmjereno je na kontinuitet zadovoljenja deficitarnih stručnjaka na području cijele Republike Hrvatske. Naime, ovim projektom, educirani mladi kadrovi postaju konkurentniji u poslovnom svijetu.

Broj zainteresiranih polaznika na zagrebačkom FER-u raste iz godine u godine, te je ovaj ciklus edukacije kroz SAP Boot Camp uspješno pohađalo i završilo 30 studenata, dok je splitski FESB otvorio svoju specijalističku edukaciju sa uručenih 17 certifikata. O interesu samih studenata za stjecanjem znanja govori i broj prijavljenih studenata kojih je na oba fakulteta bilo više od 100, a spremnost budućih stručnjaka za stjecanje SAP certifikata potvrđuje visoka prolaznost na završnom ispitu.

„Studenti su najveća vrijednost našeg Fakulteta tako da je ukupno djelovanje Fakulteta usmjereno prema interesima i potrebama studenata uz nastojanje da ime se osiguraju što kvalitetniji uvjeti za studiranje. Osim redovitih nastavnih aktivnosti studentima tijekom studija nastojimo pružiti i dodatne mogućnosti stjecanja znanja i vještina u razvoju i primjeni najmodernijih tehnologija. Edukacija kroz SAP Boot Camp namijenjena je studentima budućim konzultantima i/ili korisnicima integriranih poslovnih informacijskih sustava. Naravno, stečena znanja na ovom informacijskom sustavu polaznicima će olakšati upoznavanje i drugih poslovnih informacijskih sustava i drugih programskih rješenja te lakše uključivanje na tržište rada. Zahvaljujemo se tvrtkama SAP i B4B što su nam iskazali povjerenje i prepoznali FESB kao jednog od partnera u organizaciji SAP Boot Camp-a i nadamo se da će se ovaj zajednički projekt nastaviti i ubuduće. U budućnosti planiramo ovakvim i sličnim aktivnostima pridijeliti i određene ECTS bodove ali svakako ćemo tu aktivnost studentima evidentirati u dodatku diplomi.“ rekao je prof. dr.sc. Tomislav Kilić, dekan FESB-a.

B4B i SAP investiraju u znanje – specijalistička SAP edukacija

Važnost educiranja mladih, talentiranih studenata u okruženju specijalističkih SAP edukativnih sadržaja među prvima je prepoznao Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, još 2007. godine kada je 15 studenata steklo prve SAP certifikate. Sljedeći ciklus edukacije zatim je proveo Ekonomski fakultet koji je također prepoznao važnost stjecanja sinergijskog raznorodnog znanja upravo sa ciljem diferenciranosti budućih zaposlenika u dinamičnom tržištu rada. Uspješnost projekta FER je usmjerio na održavanje redovne specijalističke edukacije čime ona postaje dio curriculuma studija koji danas predstavlja važnu konkurentsku komponentu.

„FER je uvijek ulagao puno truda i sredstava kako bi svojim studentima pružio najbolje moguće obrazovanje i radno okruženje te ih pripremio za tržište rada. No, usprkos tim naporima, nije u mogućnosti osigurati sve tehnologije i alate koji studente očekuju u dinamičnom području ICT na početku profesionalne karijere. SAP Boot Camp se na FER-u izvodi treću godinu i izvrsno se uklopio u koncept FER-a da osim generičkih znanja ponudi i konkretna znanja aktualnih tehnologija. Na taj način mladim je stručnjacima omogućeno da već od prvog dana svoje karijere aktivno sudjeluju u unaprjeđenju tvrtke u kojoj su se zaposlili. Dosadašnji rezultati i sve veći interes studenata poticaj su da se ovaj program nastavi i sljedećih godina.“ rekao je prof. dr. sc. Vedran Mornar, dekan FER-a.

Projekt SAP Boot Camp u Hrvatskoj, nastavak je suradnje tvrtki B4B i SAP koji budućim akterima tržišta rada osiguravaju pravodobno i fokusirano obrazovanje. Naime, dugoročna investicija u obrazovanje i razvoj mladih, talentiranih stručnjaka osigurat će stvaranje kompetitivnih prednosti tvrtki, a s ulaskom u Europsku uniju sve

značajnih preduvjeta kako bi se osigurali brzi i kvalitetni poslovni procesi i razvoj gospodarstva. Kao globalni lider u poslovnim i ICT inovacijama, SAP globalno realizira velik broj inicijativa upravo u programima korporativne društvene odgovornosti. Programima obrazovanja, poput SAP Boot Campa, SAP demonstrira svoju predanost ulaganju u visokoškolsko obrazovanje kroz investicije u besplatno specijalističko školovanje i stjecanje praktičnih znanja i vještina iz SAP okruženja. Na taj način kreira i njeguje buduće stručnjake i priprema buduće menadžere koji stječu osnovna znanja poslovanja i ICT industrije za izazove i zapošljavanje. Besplatno školovanje kreirano je na način da maksimalno zadovolji potrebe domicilnih tržišta i njihovih specifičnih potreba, te omogući razmjenu znanja, ideja i inovacija i globalnu razmjenu znanja dostupnih svima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.