Azure Europa – interaktivna tehnologija

Fotografija članka: Azure Europa – interaktivna tehnologija

Interaktivna tehnologija bazirana na Microsoft  Windows Azure i SQL hosting Geo opservatorijskim spremištima podataka omogućava Europljanima upravljanje promjenama u okolišu. Kao dio svojeg partnerstva u  kombinaciji tehnologija i ekoloških podataka, Microsoft Corp i Europska agencija za okoliš (EEA) proširili su portal novom  aplikacijom koja pruža informacije o kvaliteti zraka, prikupljenih  od 500 milijuna ljudi diljem Europe. Web korisničkog sučelje pruža interaktivne informacije širom Europe do nivoa ulica, na temelju podataka mjerenja kakvoće zraka. Osim u blizini real-time podataka o specifičnim onečišćujućim tvarima u zraku iz dostupnih mjerenja kakvoće zraka-stanica.  AirWatch predstavlja kvalitetne klimatske informacije širom Europe koje pokrivaju veće površine. To dopušta korisnicima za praćenje I korištenje pokazatelj kvalitete zraka bilo gdje u Europi, a ne samo u blizini mjernih postaja.  Korisnici mogu također vidjeti kako su drugi opisali zrak u određenom području.
Ova usluga inače je pokrenuta u svibnju 2008. godine za cijelu planetu Zemlju sa WaterWatch. Namijenjena je bila predstavljanju podataka kvalitete vode i pomaže upravljati promjenama u okolišu.  Sada je to interaktivna stranica powered by Bing Maps i Air Watch koja  povezuje lokalne relevantne informacija  skoro u realnom vremenu.  AirWatch i WaterWatch aplikacija stvara važan novi kanal za kreatore politika i građane diljem Europe za komunikaciju podacima o okolišu.  Ova petlja povratne veze, a koja je omogućena putem pametnih primjena Microsoftovih tehnologija, daje vitalne točke veze između europljana i okoliša.  To signalizira novu eru u user-centric ekološkim inovacijama.
U narednih tjedana, na portalu će biti na raspolaganju 24 dodatnih europskih jezika.  Osim toga, portal će i dalje biti obogaćen sa ostalim informacijama o okolišu iz cijele Europe, pokrivajući teme kao što je bioraznolikost i buke.

Link:

Sanja Ledinek

 

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.