Avenio Gepard Extreme – Mikronis predstavio vrhunska stolna računala

Fotografija članka: Avenio Gepard Extreme – Mikronis predstavio vrhunska stolna računala

Nova Avenio računala u prvom su redu namijenjena profesionalcima, gamerima i entuzijastima. Donose ono najbolje od najboljeg, a postoji velika šansa i da se Avenio Gepard pojave i na tržištu istočne Europe. Naravno, bili smo na premijeri.

Oglas

Ekipa iz Mikronisa u 90-ak minuta su nam predstavili sve ono najvažnije što donose nova i vrhunska Avenio računala. Zanimljivo je kako brend postoji još od 2006. godine, a tek je u posljednjih 2-3 godine počela prava priča o razvoju ovih računala. Nova Gepard serija donosi vrhunske performanse, kako unutar kutije, tako i po samom vanjskom izgledu, izuzetno kvalitetnim kućištima i vrhunskom hlađenju koje je ključno za ovakva računala.

Saznali smo kako postoji više vrsta Avenio računala iz Gepard obitelji. Tri osnovna su najslabiji Gepard, zatim najjači Gepard Extreme, te Gepard Designer koji je otprilike jak kao i Extreme, ali se razlikuje po dizajnu kućišta i vodenom hlađenju.

Postoji još jedan model, Gepard Mini, a koji je trenutno na testiranju i koji će vrlo skoro biti i u prodaji. Peti model koji je spomenut je Avenio Studio s praktički bešumnim radom, a što može zahvaliti vrhunski izoliranom kućištu i pasivnim hlađenjima svih komponenti koji se nalaze u kućištu, pa čak i grafičke kartice.

Posljednji model koji je predstavljen je Avenio Workstation, a koji u svojoj maksimalnoj konfiguraciji ima 2 procesora s 22 jezgre (odnosno 44 virtualne jezgre) i u koji se može ugraditi do čak 1024 GB RAM-a. Da, dobro ste pročitali, nije greška. Samo RAM (a ugrađen je Crucial) u svojoj maksimalnoj konfiguraciji košta oko 100.000 kuna… :)

Ono što nam se također učinila zanimljiva informacija je Mikronis, inače tvorac ovih računala (čak i vodenog hlađenja!) ostvario zanimljive kontakte i izvan Hrvatske, tako da postoji velika vjerojatnost da se ova računala pojave i na velikom tržištu istočne Europe, sve do Rusije, a koje broji oko 180 milijuna stanovnika. Hrvatska je definitivno premaleno tržište za ovako ekstremno jaka računala čija cijena doseže i do 18.999 kuna, tako da im je to definitivno pametan potez. Spomenimo kako uz svako računalo dobivate vrijedne i zanimljive poklone.

Svakako treba spomenuti kako su ova računala odlična za VR gaming (Virtual Reality), čak i u dvostrukoj visokoj 4K rezoluciji. O samim hardverskim karakteristikama nećemo u detalje, to možete provjeriti na službenim stranicama na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.