Avalon cloud hosting platforma pruža skalabilnost i niže cijene

Fotografija članka: Avalon cloud hosting platforma pruža skalabilnost i niže cijene

Nova cloud hosting platfroma koju je predstavila hrvatska tvrtka Avalon njihovim korisnicima može pružiti, kako bi se reklo, više za manje.

Oglas

Svoju novu platformu đurđevačka je tvrtka Avalon predstavila u zgradi Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore, na posebnoj konferenciji za medije. Kako smo saznali, nova cloud hosting platforma znači veliki iskorak u odnosu na tradicionalni hosting. Ona predstavlja najsuvremeniju generaciju IT usluga, jednostavnijih za korištenje te donosi značajne uštede u poslovanju. Drugim riječima, korisnici putem nove cloud usluge troše koliko trebaju i to onda plaćaju. U trenucima većeg prometa vrlo se jednostavno “pale” dodatne virtualne mašine koje rasterećuju rad kako ne bi došlo do “pucanja” servera (web stranica, online usluga) prilikom osjetno veće posjete.

Na predstavljanju su sudjelovali Damir Mujić, osnivač i direktor Avalona, Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska, dr. Constantino Vazquez, Senior Infrastructure Architect u projektu OpenNebula, Tomislav Bronzin, Microsoft Most Valuable Professional (MVP) za Office 365, te Dobriša Adamec, Microsoft MVP i jedan od vodećih stručnjaka za Microsoft Azure, obojica iz partnerske tvrtke CITUS koja se bavi razvojem poslovnih softverskih rješenja.

Predstavljena je prva hibridna open source platforma za web hosting, izgrađena na IBM infrastrukturi i OpenNebula cloud softveru. Također, predstavljena je i prva instalacija Microsoft Azure clouda u datacentru u Zagrebu, te Avalonova ponuda Microsoft Office 365 usluga. Na kraju, prezentirane su i potpuno nove web stranice prilagođene mobilnim uređajima te osvježena ponuda usluga iz portfelja tvrtke Avalon.

Inače, Damir Mujić je uvodno kratko predstavio tvrtku koja je jedan od pionira web hostinga u Hrvatskoj, čime se bavi već 17 godina. Avalon danas ima 20-tak zaposlenih visokoobrazovanih IT inženjera te se može pohvaliti rastom broja zaposlenih od 110%, rastom broja korisnika od 95% i porastom prihoda od 53% u zadnje tri godine.

Avalon cloud hosting platforma pruža skalabilnost i niže cijene

Mujić je istaknuo kako je projekt izgradnje cloud hosting platforme trajao 2 godine, na čemu je ukupno radilo 30-tak ljudi iz Avalona i partnerskih tvrtki te da je rezultat dugogodišnjeg osluškivanja potreba korisnika – “Cloud hosting kojeg danas predstavljamo najbolji je spoj našeg dosadašnjeg iskustva i najnovijih dostignuća u IT tehnologiji primijenjenih u hostingu. Ova usluga je ‘must have’ za tvrtke koje žele biti u korak s tehnologijom i korak ispred konkurencije – s jedne strane nudi više za moderan način poslovanja i života, a s druge strane smanjuje troškove poslovanja i jednostavna je za korištenje.”

Damir Zec iz IBM-a Hrvatska osvrnuo se na IBM-ovu ulogu u projektu istaknuvši kako je pažljivo odabran, kvalitetan hardver od ključne važnosti u izgradnji kvalitetnih cloud rješenja. „Naše rješenje omogućit će Avalonu brži razvoj usluga i jednostavnije upravljanje sve većom količinom podataka u cloudu“ – rekao je Zec. „Danas živimo u vremenu u kojem se u svaka 2 sata generira onoliko podataka koliko je do 2003. ukupno generirano u cijeloj dotadašnjoj ljudskoj povijesti – stoga pružatelji usluga moraju biti spremni za tako eksponencijalni rast korisničkih potreba“.

Dr. Constantino Vazquez, koji je radi ove konferencije upravo stigao iz Španjolske, predstavio je jedan od najpopularnijih open-source rješenja namijenjenih izgradnji fleksibilnih hibridnih clouda. „OpenNebula rješenje koriste ESA, NASA, BBC, Blackberry, IBM, CentOS i mnogi drugi a Avalon ga je izabrao kao temelj svoje cloud hosting infrastrukture na što smo jako ponosni“ – rekao je Vazguez.

Od danas je i po prvi puta u Hrvatskoj dostupna Microsoft Azure tehnologija na Avalonovim serverima u Zagrebu, koju je predstavio Dobriša Adamec, Microsoft MVP, te izjavio – „Još uvijek se malo zna o tome, ali Microsoft je nedavno odlučio kompletan svoj know-how koji je razvio gradeći globalni Azure cloud dati besplatno na raspolaganje pružateljima hosting usluga, kako bi se korisnicima i razvojnim inženjerima omogućilo konzistentno korisničko iskustvo, upotrebom Microsoft tehnologije, bez obzira gdje odluče implementirati i izvršavati svoje web aplikacije. Ovo je trenutno jedina takva instalacija u Hrvatskoj.“

Na kraju je Tomislav Bronzin, Microsoft MVP, predstavio i Microsoftovu platformu Office 365 s kojom korisnici dobivaju najnovije desktop i mobilne Office aplikacije povezane s Microsoft Exchange, Sharepoint i Lync servisima te diskovnim prostorom u cloudu, koja se od danas nalazi u ponudi Avalona. „Integriranjem Office 365 platforme u svoju ponudu usluga Avalon stječe veliku prednost na tržištu, jer omogućava svojim korisnicima jedinstvenu mogućnost kombinacije postojećih klasičnih hosting usluga koje već koriste – kao što je DNS, domene, web hosting, klasični POP3 mail s naprednim poslovnim Office 365 uslugama za one koji žele više“ – zaključio je Bronzin.

Avalon pruža premium web hosting usluge temeljene na cloud tehnologiji, te na svojim serverima trenutno poslužuje oko 16.000 internetskih domena. Korisnici Avalona tvrtke su različitih profila i industrijskih grana, uključujući telekomunikacijske operatere, ministarstva, državne agencije, lokalne uprave, bolnice, medije te tvrtke srednjeg i malog poduzetništva. Tvrtka je prisutna na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine te manjim dijelom u ostatku EU.

Avalon je akreditirani registrar .HR i .EU domena, akreditirani RIPE NCC član lokalnih internetskih registara, Google Hosting Partner, IBM Managed Solutions Provider Partner te Microsoft Silver Partner. Jedina je domaća tvrtka s međunarodnim certifikatima ISO 9001 za kvalitetu i ISO 27001 za sigurnost za .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.