AuThink na Imagine Cupu u Sankt Petersburgu ovojili posebnu nagradu DreamSpark Learning

Fotografija članka: AuThink na Imagine Cupu u Sankt Petersburgu ovojili posebnu nagradu DreamSpark Learning

Još jedan odličan uspjeh hrvatskih studenata okupljenima oko projekta AuThink za pomoć autističnoj djeci donio im je posebnu nagradu na Imagine Cup finalu održanom u Sant Petersburgu.

Oglas

Na svečanoj dodjeli nagrada u Sant Petersburgu Microsoft je objavio pobjednike na ovogodišnjem 11. po redu Microsoft Imagine Cupu, studentskom svjetskom natjecanju za mlade tehnologe, programere poduzetnike. Hrvatski predstavnici okupljeni oko projekta AuThink osvojili su posebnu nagradu DreamSpark Learning, a pobjednici natjecanja su timovi iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije te Portugala. Cilj ovog natjecanja je razviti inovativne projekte te u konačnici ih sprovesti od ideje do tržišta. Pobjednički projekti su objavljeni za tri glavne kategorije – inovacije, igre i humanitarni rad – tri vezane za specifične proizvode iz Microsofta te osam posebnih sponzorskih priznanja.

Ceremonija proglašenja održana je u povijesnom kazalištu Alexandrinsky, a sudjelovalo je više od 800 studenata, sudaca, partnera i sponzora, ruskih dostojanstvenika te predstavnika medija iz cijelog svijeta. Sama svečanost kulminacija je četverodnevnog natjecanja i oda naporima kako ideju sprovesti u život kroz tehnologiju i timski rad.

“U proteklih 11 godina, Imagine Cup je mjesto inspiracije i inovacije za studente diljem svijeta, Studenti koji sudjeluju na ovom natjecanju, pokazuju najbolje inovacije iz svoje matične zemlje, a zajedno stvaraju nove aplikacije, inovacije i usluge koje će promijeniti način na koji svijet funkcionira, stupa u interakciju i uči. Mi smo nevjerojatno ponosni zbog finalista koji su se natjecali u Imagine Cup ove godine i sa strahopoštovanjem gledamo na njihove projektima i tehnologije koje su prikazali tijekom ovog tjedna”, rekao je Steve Guggenheimer, korporativni potpredsjednik i glavni evangelist u Microsoftu.

Hrvatski tim AuThink osvojio je nagradu DreamSpark Learning, jednu od osam nagrada koje se dodjeljuju za posebna dostignuća u određenom području. Prema riječima žirija projekt AuThink fokusiran na pomoć autističnoj djeci i njihovim roditeljima, te stručnim osobama, odličan je primjer kako inovativan software stvara nove načine učenja i predavanja. U sklopu nagrade dodijeljena su i financijska sredstava od 5000 dolara za pomoć daljnjem razvoju projekta.

“Jako smo sretni i ponosni! Nakon sto nam je pročitano ime, popeti se na pozornicu kazališta Alexandrinsky i primiti nagradu ispred 500 ljudi je zaista nešto posebno! Spoznaja da su i ovdje prepoznali vrijednost našeg projekta, kao i nemala financijska injekcija sigurno će nam dati dodatnog elana u daljnjem razvoju projekta”, objasnio je Ivan Pavičić, voditelj projekta AuThink.

Osamdeset i sedam studentskih timova iz 71 zemalja natjecalo se u svjetskom finalu nakon pobjeda na lokalnim i online natjecanjima diljem svijeta. Tijekom godine dana Microsoft je osigurao novac i druge nagrade u vrijednosti od više od 1 milijuna dolara, uključujući i nagrade za pobjedničke momčadi na svjetskom finalu.

“Imagine Cup je skup izvanrednih studenata iz cijelog svijeta koji kanalizira njihovu strast i kreativnost u osmišljena i inovativna rješenja koja imaju potencijal za stvarni utjecaj na svijet. Njihova predanost svojim timovima i projektima pokazuje koliko su ti studenti vični pronalaženje načina za rješavanje svakodnevnih problema kroz tehnologiju, a sve kako bi svijet bio bolje mjesto”, rekao je Jon Bassett, DFJ Frontier analitičar i sudac na ovogodišnjem Imagine Cupu.

Glavne nagrade u finalu Imagine Cupa osvojili su:

Inovacija
•    Prvo mjesto, 50,000 dolara: Colinked, United Kingdom, Projekt: SoundSYNK
•    Drugo mjesto, 10,000 dolara: DORA, Slovenija, Projekt: DORA
•    Treće mjesto, 5,000 dolara: MYRA, Tajland, Projekt: SkyPACS

Igre
•    Prvo mjesto, 50,000 dolara: Zeppelin Studio, Austrija, Projekt: Schein
•    Drugo mjesto, 10,000 dolara: Solite Studio, Indonezija, Projekt: Save the Hamsters
•    Treće mjesto, 5,000 dolara: Banzai Lightning, Francuska, Projekt: Seed

Humanitarni rad
•    Prvo mjesto, 50,000 dolara: for a Better World, Portugal, Projekt: For a Better World
•    Drugo mjesto, 10,000 dolara: Omni-Hearing Solution, Tajvan, Projekt: Omni-Hearing Solution
•    Treće mjesto, 5,000 dolara: Confufish Royale, Australija, Projekt: Foodbank Local

Više informacija o Imagine Cup natjecanju, kao i popis svih nagrađenih, dostupno je na stranicama .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.