Atos s partnerima održao prvu Cloud akademiju u Hrvatskoj

Fotografija članka: Atos s partnerima održao prvu Cloud akademiju u Hrvatskoj

Četiri vodeće svjetske informatičke tvrtke – Atos, EMC, VMware i Cisco – udružile su se i organizirale cjelodnevnu akademiju iz cloud computinga – računalstva u oblacima.

Oglas

Riječ je o nizu predavanja domaćih i stranih stručnjaka koji su cloud tehnologije promotrili iz poslovne perspektive, dodirnuvši se svih bitnih tema tog trenda – velike i raznolike ponude cloud rješenja, sigurnosnih zahtjeva, poslovnih modela i regulative.

Glavni govornik konferencije, Jordan Janeczko, cloud strateg, predstavio je Atosovu znanstvenu zajednicu – Atos Scientific Community – skup od 110 najboljih znanstvenika te tvrtke koji su proveli posebno istraživanje i svoje uvide oblikovali u viziju glavnih tehnoloških trendova koji će obilježiti naš svijet u slijedećih 20 godina.

Novac će biti sve teže dostupan pa će tvrtke morati bolje promišljati svoja ulaganja –  tehnologije i usluge sve će se više iznajmljivati, a sve manje kupovati. Daljnja globalizacija će jezičac ekonomske moći prebaciti sa Zapada na rastuća, pretežno azijska tržišta, računalstvo u oblacima postati će prevladavajuća tehnološka platforma, uslugama će se sve više pristupati s prijenosnih uređaja, a rješenja za upravljanje informacijama i analizu podataka postati će sveprisutna. Na razini društva, ljudi će biti u konstantnoj interakciji s raznim zajednicama i društvenim mrežama koje neće biti definirane granicama država ili regija već se temeljiti na zajedničkim interesima, kulturi i vrijednostima.

Tehnološka paradigma tog novog svijeta bit će cloud computing – računalstvo u oblacima. Danas se o toj tehnologiji govori kao o dostupnoj, o platformama neovisnoj, cjenovno pristupačnoj, sigurnoj i fleksibilnoj tehnologiji koja omogućava automatizaciju poslovnih procesa, brzu implementaciju novih rješenja i koja se lako prilagođava svim vrstama korisnika.

Atos s partnerima održao prvu Cloud akademiju u Hrvatskoj

„Implementacija clouda poslovna je odluka koja mora biti dobro planirana, nakon detaljnog due dilligencea. Mora se temeljiti na stvarnim potrebama tvrtke i biti apsolutno usklađena sa sigurnosnim pravilima i svim propisima i zahtjevima regulatornih agencija“, izjavio je Igor Batinić, poslovni konzultant tvrtke Atos.

Kad je cloud u pitanju, tvrtka Atos ima globalni doseg i prokušana je mnoštvom uspješnih lokalnih implementacija. Surađuje sa svim značajnijim proizvođačima cloud tehnologija što joj omogućuje rješavanje svih vrsta korisničkih zahtjeva. Atos ima i vlastitu cloud tvrtku – Canopy . Tome treba pridodati i Atos servise, kao dodatnu vrijednost koja oplemenjuje ponudu. Atos je predstavio i svoje cloud rješenje za analizu velikih količina podataka – Big Data.

U drugom dijelu Cloud Akademije partneri tvrtke Atos predstavili su svoja cloud rješenja. Dejan Grubić iz tvrtke VMware predstavio je proizvode te tvrtke koji omogućavaju softverski definiranu arhitekturu. Žaneta Findrik Nöthig, iz tvrtke EMC, predstavila je novitete iz portfelja koji redefiniraju percepciju podatkovnog centra. Sascha Merg iz tvrtke Cisco  objasnio je što kako Cisco može pomoći korisnicima bilo da razmišljaju o privatnom ili javnom cloudu.

Prva Cloud Akademija u Hrvatskoj održana je u Zagreb Eye vidikovcu, reprezentativnom prostoru na vrhu nebodera, na Trgu Bana Jelačića, središnjem trgu glavnog grada Hrvatske.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.