Atos preuzima Xeroxov odjel za outsourcing IT usluga

Fotografija članka: Atos preuzima Xeroxov odjel za outsourcing IT usluga

Atos će preuzimanjem Xeroxovog odjela za outsourcing informatičkih usluga gotovo utrostručiti svoju veličinu u Sjedinjenim državama, koje će tako postati najveća globalna regija u kojoj tvrtka posluje.

Oglas

Novčana vrijednost transakcije iznosi 1,05 milijardi američkih dolara, s mogućnošću povećanja za dodatnih 50 milijuna, s obzirom na stanje određenih dijelova imovine u trenutku potpisivanja ugovora. Transakcija će omogućiti Xeroxu da se više usmjeri na BPO i poslove outsourcinga Odjela za upravljanje dokumentima, unutar segmenta usluga.

Sporazum će dovesti do bolje suradnje u situacijama implementacije tehnologija kod klijenata te do inovativnih rješenja koja će nastati kao rezultat Atosovih vrhunskih ITO mogućnosti i stručnosti Xeroxa u BPO-u i poslu outsourcinga upravljanja dokumentima. Uz to, Atos će nakon ove transakcije početi surađivati i s dosadašnjim Xeroxovim blue-chip klijentima.

Xeroxov Odjel za outsourcing IT usluga ove će godine ostvariti, procjenjuje se, oko 1,5 milijardi dolara prihoda. Tvrtka zapošljava približno 9800 ljudi u 45 zemalja, od toga ih je 4500 u Sjedinjenim Državama, a ostalih 3800 nalazi se u zemljama kao što su Indija, Filipini i Meksiko. Menadžment Xeroxova ITO tima prijeći će u Atos.

Xeroxovi klijenti dobiti će pristup Atosovim, globalno dostupnim, vrhunskim IT uslugama. Isto tako, pod uvjetima dogovorenima u ovoj transakciji, Atos će pružati IT usluge Xeroxu. Tvrtke surađuju već godinama – primjerice, Atos se oslanja na Xerox kad su u pitanju upravljanje dokumentima, kadrovska politika i financijske usluge. Xerox se koristi Atosovim kapacitetima za svoje IT outsourcing poslove u Europi.

Preuzimanje Xeroxova Odjela za outsourcing IT usluga pruža Atosu puno veći zemljopisni doseg te sposobnost pružanja podrške europskim i američkim klijentima na bilo kojem mjestu u svijetu. To daje širinu već iznimno raznovrsnom portfelju usluga i tehnologija, posebno u područjima kao što su Cloud, Big Data, informatička sigurnost i računalstvo visokih performansi.

Transakcija, koja je odobrena od upravnih odbora obje tvrtke, podložna je uobičajenim uvjetima zaključenja takvih ugovora; odobrenjima regulatora i anti-trust povjerenstava te savjetovanjima s relevantnim predstavnicima zaposlenika. Posao će biti završen, očekuje se, u prvoj polovici 2015.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.