Atos kupuje Bull – žele postati europski globalni lider u cloudu, sigurnosti i Big Data

Fotografija članka: Atos kupuje Bull – žele postati europski globalni lider u cloudu, sigurnosti i Big Data

Ovim udruživanjem Atos bi mogao postati, kako kažu, vodeći u području računarstva u oblaku te vodeći pružatelj rješenja za računalnu sigurnost.

Oglas

Atos, međunarodna kompanija za pružanje IT rješenja i usluga, i Bull, stručnjaci za ključne poslovne podatke, zajedno su danas najavili Atosovu javnu ponudu u gotovini za sve izdane dionice i dionice u optjecaju kapitala društva Bull. S prihodom od 1.262 milijuna eura u 2013. godini te poslovanjem u više od 50 zemalja, Bull je glavni igrač u područjima računarstva u oblaku, računalne sigurnosti i Big Data, kao i europski globalni lider u računarstvu visokih performansi.

Bull će doprinijeti svojim kritičkim i komplementarnim sposobnostima na području Big Data, što će u kombinaciji s Atosovim rješenjima stvoriti jedinstvenu ponudu u tom segmentu koji se izuzetno širi. Transakcija će poboljšati Atosovu ponudu ključnih rješenja na području proizvodnje, zdravstvene skrbi i javnog sektora te još više učvrstiti položaj Grupe, najvećim dijelom u Francuskoj, ali i na Pirenejskom poluotoku, u Poljskoj, Africi i Brazilu.

Atos će dati javnu ponudu od 4,90 eura po dionici u gotovini, što predstavlja premiju od 30% u odnosu na tromjesečnu prosječnu ponderiranu cijenu dionice društva Bull. Dioničari koji imaju najveći udio u društvu Bull od 24,2% (Crescendo Industries i Pothar Investments) već su se obvezali da će dati svoje dionice na natječaj.

Atos kupuje Bull - žele postati europski globalni lider u cloudu, sigurnosti i Big Data

Očekuje se godišnja sinergija 80 milijuna eura troškova sinergije u 24 mjeseca od ubrzanog završetka plana “One Bull”od 30 milijuna eura te od dodatnih sinergija koje su većinom posljedica kombinacije međunarodnog poslovanja te smanjenja nabave i nekretnina od 50 milijuna eura.

Očekuje se da će transakcija uzrokovati porast Atosove zarade po dionici već u prvoj godini, a nakon 24 mjeseca i preko 10%. Transakcija je dobila jednoglasnu potporu uprava Atosa i Bulla.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.