Atari se vraća – pripremaju novu konzolu

Fotografija članka: Atari se vraća – pripremaju novu konzolu

Kultna retro ikona želi se vratiti u biznis sa igračim konzolama i to dvadeset i četiri godine nakon što su izdali posljednju konzolu za kućnu uporabu.

Oglas

CEO Atarija Fred Chesnais potvrdio je da njujorška firma ima velike planove i rekao da se vraćaju proizvodnji hardvera. Atari je bio za proizvodnju konzola za kuću upotrebu od 1970ih i uvelike su doprinijeli popularizaciji video-igrica, ali i radi prezasićenja tržišta niskokvalitetnim naslovima. Posljednju su konzolu Atari Jaguar donjeli 1993. godine i povukli 1995. sa prodanih samo 125000 primjeraka (u usporedbi sa Super Nintendom koji je prodan u 50 milijuna jedinica).

Atari je predstavio web stranicu za takozvani Atari Box. Na stranici je zasad objavljen samo video kojega možete pogledati pri dnu i u njemu se vidi Atarijeva “kutija” iz nekoliko kutova te nema još nikakvih detalja niti specifikacija.

Chesnais je rekao da konzola koristi računalnu tehnologiju te da vanjski izgled još nije finaliziran, ali da rade na tome te da će ga pokazati u bliskoj budućnosti. Nema riječi o kakvim će se igrama raditi niti kako će teći razvoj softvera.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.