Asustek želi postati najveći proizvođač Android tableta u 2. polovici 2012

Fotografija članka: Asustek želi postati najveći proizvođač Android tableta u 2. polovici 2012

Očito su potaknuti uspjehom prodaje njihovog ASUS Eee Pad Transformer tableta, zatim se pojavio i model Prime kao prvi 4-jezgreni Android uređaj, a vrlo brzo su prešli i na Android 4.0. Pojavio se i PadFone originalni format, ako ga tako možemo nazvati. Tako su i odlučili – u drugoj polovici 2012. godine postat ćemo najveći proizvođač (i prodavač) Android tableta u svijetu!

Jerry Shen, izvršni direktor Asusteka, najzaslužniji je za novo usmjerenje, a što je i pojasnio na kompanijinoj investicijskoj konferenciji. Asustek će uskoro predstaviti i Windows 8 tablete u trećem kvartalu 2012. godine, što se poklapa i s izlaskom novog Microsoftovog operativnog sustava.

Dodajmo i kako je njihov Zenbook ultrabook predstavlja čak 10% njihove ukupne isporuke, a očekuje se kako će ta brojka rasti na 10-20% do kraja godine. spomenimo i kako su Asusteku narasli i prihodi na 3,08 milijardi dolara (rast od 13,9%), dok im operativni neto profit iznosi 4,74 milijardi dolara samo u prvom kvartalu 2012. godine.

Svakako ćemo pratiti događanja na tržištu tableta. Uz novi Asusov PadFone stiže i konkurentski Google Nexus Tablet, o kojem će biti više riječi na Google I/O konferenciji, koja je na rasporedu u lipnju. A i Amazon odlično prodaje svoje tablete, o to je već neka druga priča…

Asustek želi postati najveći proizvođač Android tableta u 2. polovici 2012

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.