Asus ZenFone AR dostupan na globalnom tržištu

Fotografija članka: Asus ZenFone AR dostupan na globalnom tržištu

Asusov novi pametni telefon Asus ZenFone AR prvi je uređaj koji podržava obje Googleove Tango AR i Daydream VR platforme te pruža zanimljivi mix proširene i virtualne stvarnosti.

Oglas

Tango je Googleova tehnologija 3D mapiranja pomoću tri kamere koje mogu mjeriti udaljenosti i dubinu prostora. Sve to za proširenu i mješanu stvarnost, a ZenFone AR osim nje podržava i Daydream VR, Googleovu platformu za virtualnu stvarnost.

Osim toga radi se o intrigantnom uređaju jer u tankom i laganom kućištu krije Snapdragon 821 sa Adreno 530 grafičkim čipom, te dvije opcije 64 GB pohrane zajedno sa 6 GB RAM-a ili 128 GB ROM i 8 GB RAM-a. Uređaj ima tri kamere straga za mjerenje dubine i udaljenosti između predmeta sa 23 megapiksela, 5,7 inčni AMOLED ekran rezoluciju 2560 x 1440 piksela i veliku bateriju od 5000 mAh.

Uređaj je službeno lansiran na globalno tržište po cijenama od 600 i 700 dolara, ovisno o verziji. Nismo uspjeli dobiti informaciju kada će stići u Hrvatsku, ali nadam se da će se to dogoditi uskoro.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.