Asus Zenfone 2 recenzija – konfiguracija gotovo sustigla osobna računala

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Asus Zenfone 2 recenzija – konfiguracija gotovo sustigla osobna računala

Tajvanska kompanija za Asus Zenfone 2 pametni telefon naglašava kako uravnoteženim elementima snage i ljepote donosi nevjerojatno iskustvo i pristupačnu ljepotu. Koliko ima istine u njihovim riječima, a koliko je ovo markentiška priča, pročitajte u nastavku.

Oglas

Tvrtka ASUS nakon što je bila povezana sa cijelom erom Windows Mobile uređaja već neko vrijeme hrabro korača svijetom Androida. Tajvanski div je predstavio prošle godine liniju pametnih telefona za široke mase pod imenom Zenfone. Karakteriziraju je modeli pristupačnih cijena i solidnih performansi. Među njima je model  , koji smo također testirali.

Ovogodišnja nova linije Zenfone 2  ima nekoliko varijacija uređaja na raspolaganju (ZE500CL, ZE550CL, ZE550ML, ZE551ML). Međusobno se razlikuju u količini RAM-a, interne memorije i ugrađenim Intel procesorima. Modeli sa Snapdragon i MediaTek procesorima se očekuju tokom trećeg tromjesečja. Glavni akter ove recenzije Asus Zenfone 2, ima alfanumeričke kodove ZE551ML ASUS_Z00ADB. Specifikacijama  je na samom vrhu ponude, odmah iza ZE551ML modela s Intel Atom Z3580 SoC s 4 jezgre takta 2.3 MHz. Kao i uvijek, prvo pogledajte osnovne parametre konfiguracije.

Asus Zenfone 2 – osnovne specifikacije:

Dimenzije: 152,5 × 77,2 × 3,9 – 10,9 mm
Masa: 170 grama
CPU: Intel Atom Z3560 s 4 jezgre takta 1.8 GHz
GPU: PowerVR G6430
Memorija: 4GB LPDDR3 RAM-a / interna podatkovna 32GB GB + utor za microSD/SDHC kartice do 64 GB
Zaslon: IPS 5,5 inča / 1920 x 1080 piksela rezolucije/ Corning Gorilla 3
Kamere: primarna 13 MP otvora f / 2.0 /sekundarna 5 MP otvora f / 2.0
Povezivanje: Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac, Bluetooth 4.0 A2DP i EDR, GPS, NFC, Dual SIM (2G/3G/4G)
Platforma: Android 5.0 + ZenUI
Baterija: Li-Ion 3000 mAh (nije korisnički izmjenjiva) + tehnologija brzog punjenja
Senzori: magnetometar, elektronički kompas, žiroskop
FM radio
SAR: 0,351 W/kg  (uz uho)  0,332 W/kg (tijelo)

Dizajn, ergonomija, ulazi-izlazi

Dizajnerska struka je Asus Zenfone 2 modelu dodijelila prestižnu iF Design Award 2015 nagradu za izvrsnost u inovaciji, ergonomiji i funkcionalnosti dizajna. Da se je mene pitalo ne bi ju dobili ;)

Kućište je u cijelosti napravljeno od plastike. Završna obrada prolazi sedam postupaka da bi se pod različitim kutovima i svjetlu dobila razigranost teksture metalnog uzorka. Dimenzije Zenfone 2 su 152,5 x 77,2 mm. Debljina je 3,9 mm na rubovima i postepeno raste do 10,9 mm prema sredini jer je stražnja strana konveksno oblikovana. Masa uređaja doseže 170 grama ali neće uzrokovati mišićni rast bicepsa. Za to je potrebno razviti metodu vlastitog treninga i vježbanje u teretani ;)

Priključnica za slušalice, mikrofon s poništavanjem šuma i tipka za uključivanje/isključivanje rada postavljeni su na vrhu. Budući da je Zenfone 2 većih dimenzija ova pozicija nije spretno rješenje. Ali zaslon se može probuditi dvostrukim tapkanjem tako da je nedostatak ublažen. Asus je uključio za upotrebu slušalica SonicMaster tehnologiju za zvuk. Za moj ukus (sluh) je kvaliteta reprodukcije na slušalicama malo općenita. Na dnu je MicroUSB sučelje s OTG podrškom.

Po uzoru na LG, Asus je odlučio osloboditi bokove od svih utora i tipaka. Tako su tipke za kontrolu glasnoće na stražnjem dijelu ispod dvostruke led bljeskalice i leće fotoaparata. Za razliku od potonje, tipke nisu uzdignute iznad površine tijela. U fazi navikavanja rada s uređajem će te ih teže nalaziti dodirom. Na stražnjem dijelu kućišta su još Asus i Intel logotipi i perforacija zvučnika. Zvučnik je vrlo dobar a na maksimumu nema šupljih limenih zvukova.

Prednja strana i zaslon

Glavni dio prednje strane je premazan slojem protiv otisaka prstiju i smanjenjem trenja za 30% te zaštićen Gorilla Glass 3 zaštitom od manjih ogrebotina. Gornji dio prednjice ima slušalicu, 5 MP kameru, ASUS logotip, senzor blizine i svjetla te  LED  za obavijesti. Ispod je umetak uzorka koncentričnih krugova koji su korporativni identiteta pametnih telefona Asus.

Android kapacitivne  funkcijske tipke (povratak, izbornik ili home) su ispod zaslona. Nisu pozadinski osvjetljenje i u mraku se teško mogu pronaći. Kako kaže stih iz jedne pjesme:”…i kad se za ruke drže stalno u mraku se ne mogu pronaći” :)

Proizvodnju zaslona potpisuje tvrtka Sharp. Zauzima 71.6 % prednje strane dimenzijama 6.85 cm x 12.18 cm.  Okvir oko vidljive površine je širine od 3.3 mm prema bokovima. Duljina dijagonale zaslona mjeri 13.97 cm ( 5,5 “) dok rezolucija je 1920 x 1080 piksela. Oštrine je 403 ppi. Odlikuje ga Asus TrueVivid zaslonska tehnologija, puna OGS laminacija i podržava rad s rukavicama.

Što se tiče boja u postavkama se može birati između uravnoteženog načina prikaza (prirodnije boje), toplih tonova, svijetlih zasićenih boja ili možemo postaviti neku svoju kombinaciju. Svjetlina zaslona od 400 cd/m2 nije u rangu npr. modela, ali s obzirom na tržišnu cijenu Zenfone 2, ne bi se trebali žaliti. Uglavnom je dostatno da imate postavljenu automatsku svjetlinu na 60 % ako se krećete tokom dana više u zatvorenom prostoru.  Asus tvrdi da imaju odgovor zaslona od 60 ms. Vjerujem u ovaj podatak jer doista odzivu i preciznosti na dodir nemam bilo što za prigovoriti. Ukratko: ne mogu reći da je ovo najbolji zaslon koji sam vidjela ali je svakako više nego dobar i zadovoljit će potrebe velikog dijela korisnika.

Procesor, memorija, povezivanje

Zenfone 2 je opremljen 64-bitnim    4 jezgrenim socketom od 1,83 GHz Silvermont mikroarhitekture  proizvodene pomoću 22-nanometarskog Tri-Gate SoC proizvodnog procesa. Ova arhitektura donosi poboljšanu podršku za širi dinamički raspon te se bez problema skalabilno prilagođava performansama. Također je energetski učinkovit procesor jer daje otprilike tri puta bolje vršne performanse, odnosno iste performanse uz oko pet puta manju potrošnju energije, kako naglašavaju u Intelu.

Kapacitet radne memorije LPDDR3 generacije memorijskih čipova propusnosti 12,8 GB / s iznosi 4 GB. Pitate li se kome to treba? Odgovoriti ću vam odmah: onim korisnicima koji na pametnom telefonu žele pokretati aplikacije visokih performansi poput 3D igara ili imaju naviku koristiti mobilni uređaj kao osobno računalo.  Prateći tijekom testiranja opću uporabu RAM-a, kretala se je od 1.8 – 2.8 GB. Upotreba kamere je dodatno za nekih 1 GB okupirala memoriju tijekom primjene posebnih načina snimanja. Eto, sada smo riješili i svrsishodnost famoznih 4 GB RAM-a ;) 32 GB slobodnog prostora interne flash memorije počinje sa 24.8 GB. Sviđa mi se automatsko prebacivanje velikih aplikacija i igara na memorijsku karticu. Jedna briga manje :D  Za grafiku brine PowerVR G6430 (single core) čip takta 533MHz. Njegovu učinkovitost je provjerila ekipa portala kojima je igranje stil života :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Što kažu sirove brojke Benchmark testova o radu Zenfone 2 pogledajte u nastavku:

Kao što se može vidjeti iz referentnih podataka, uređaj je postigao lijepe rezultate. Ali stvarno operativno iskustvo je važnije od sirovih rezultata: Cijeli sustav radi brzo, stabilno i bez trzanja.Zahtjevi za otvaranje/zatvaranje aplikacija su sasvim zadovoljavajući. Glatkoća rada se ne smanjuje niti kod teškog multitaskinga. Temperatura koja se pri tome razvija je prilično stabilna. Do odstupanja dolazi samo za vrijeme igranja igara. Mora se priznati da je vidljiv trud oko optimizacije sustava od strane Asusa. Palac gore.

Zbog razlike između ARM i x86 arhitekture, problem kompatibilnosti android aplikacija za Intel procesore sada bi trebao bit minimalan. Google je za Android 5.0 uveo novi model prekompajliranja za x86 platformu namijenjen programerima tako da sada sve aplikacije mogu koristiti puni potencijal Intel platforme. Uglavnom sve ovisi o programerima.

Zenfone 2 također ima Miracast podršku za slanje slika ili videozapisa na TV.
Brzina GPS pozicioniranja se mijenja. U tunelima je došlo do zastoja (ne i gubitka signala) praćenja ali ne i gubitka signala. Brzinom i točnošću navigacije uz Google Maps sam zadovoljna. Zenfon 2 ima podršku WiFi 802.11ac standarda što obično nije karakteristika uređaja srednjeg cjenovnog ranga. Tako možete uživati blagodati u 5 GHz mreža u kojima je zagušenje manje, a prijenos brži.

Telefonija

Zenfon 2 ima dva utora za SIM kartice. Prvi SIM je dizajniran za rad kartica u 2G / 3G / 4G mrežama, drugi SIM samo za rad u 2G mrežama. Dakle, mogu se koristiti dva broja za glasovne pozive ili jedan za glasovne pozive drugi za Internet, ili samo jedan za Internet. SIM kartice rade u Dual Standby načinu rada. U postavkama se dodijeljuju SIM katicama imena ili prednost jednoj od mreža te određuje za svaku SIM karticu zvuk zvona.  Jačina zvuka zvona za pozive je u prosjeku 90 dB što je znatno više nego kod drugih mobilnih uređaja.Nisam imala nikakvih problema sa prijemom signala na bilo kojoj mreži i frekvenciji. Na obje strane kanala nije nikada bilo problema oko nerazumljivosti ili loše čujnosti.

Upućivanje poziva osim iz telefonskog sučelja je omogućeno iz popisa kontakata ili unosom prvih nekoliko brojeva te slova imena kontakta, ili tipke za brzo biranje. Sviđa mi se da brojčana tipkovnica ima prilagodljivu veličinu virtualnih tipaka. Ostale opcije tijekom aktivnog poziva su isključiti/uključiti mikrofon (možete čuti sugovornika ali pozivatelj vas ne može čuti), zvučnik, staviti aktivni poziv na čekanje, aktivirati konferencijski poziv, dodati kontakt, pokrenuti SuperNote aplikaciju za bilješke, snimati poziv itd. Želite li dio svog vremena provesti s obitelji ili vama nekom važnom osobom, ili napraviti neki posao bez ometanja, tada uskače “Ne smetaj” način rada s nekoliko opcija podesivih prema željama korisnika. Također može koristiti filtriranje SMS poruka (crna lista), sakriti svoj broj tijekom biranja, postaviti ručno ili automatsko snimanje glasovnih poziva s odabirom kvalitete, blokirati nepoznate brojeve itd.

Baterija

Litij-polimerska baterije 3.85V u Zenfone2 ima kapacitet od 3000 mAh. Uz aktivne obje SIM kartice, svjetlinu zaslona na 50%, sat vremena razgovora, isto toliko gledanja YouTube sadržaja na Wi-Fi mreži i sat vremena igranja igrice, nakon 5 sati preostalo mi je 14% energije u bateriji od pune napunjenosti. Mislim da je to u nekom razumnom opsegu.

Uglavnom sve ovisi o načinu upotrebe uređaja, provodite li vrijeme više na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, koristite li navigaciju ili ne, koliko servisa imate aktivno u pozadini itd. PCMark test rada baterije koji izvodi rutinske simulacije pregledavanja weba, uređivanje dokumenata, fotografiranje i reprodukciju filmova pokazao je  7 sati i 4 minuta za autonomiju baterije pod navedenim uvjetima.

Također Zenfone 2 ima BoostMaster tehnologiju za brzo punjenje. Prema Asusu, energija u bateriji se može napuniti od 0 – 60% u 39 minuta. Nažalost nisam mogla testirati ovu mogućnost jer u paketu dolazi punjač od 5V-2A koji nije dostatan za brzo punjenje. U tu svrhu treba imati punjač 9V-2A koji se kupuje zasebno. Inače za napuniti bateriju energijom od 0% do 100 % bit će vam potrebno oko 2 sata i 30 minuta ( s procesom kapanja). Prisutna su tri načina rada za uštedu energije: Optimizirani način, Prilagođeni način i Ultra način rada koji će smanjiti učinkovitost mobilnog telefona i isključite automatsku sinkronizaciju.

 Android 5.0 i Zen UI

Zenfone 2 dolazi s Android 5.0 inačicom sustava modificiranom Zen UI sučeljem, a koji je po meni kombinacija Huawei EMUI 3.0. i HTC Sense UI. Na zaključanom zaslonu su prikazani sat, meteorološki podatci i razne obavijesti. Sve standardno. Ništa posebno. Mogućnosti prilagodbe sučelja obuhvaćaju prikaz ikona, foldera, fontova, odabir tema (zadana/ zelena/ ružičasta), podešavanje učinka prijelaza animacija ili veličinu mreže aplikacija ( 3×3/3×4/4×3/4×4/ 4×5/5×4/5×5) itd. Traka obavijesti na osnovnom dijelu prikazuje standardne informacije dok na proširenom dijelu su obavijesti i niz widgeta za brzi pristup te otvaranje ili zatvaranje odgovarajućih funkcija.

ZenMotion geste uključuju osim već spomenutog buđenja zaslona dvostrukim dodirom, crtanjem slova izravno otvoriti neke aplikacije (w -preglednik;C – fotoaparat itd.) Dvostrukim protresanjem uređaja moguće je snimiti snimku zaslona ili kreirati novu obvezu u aplikaciji zadataka.

Asus je u ZenUI uključio i niz aspekata namijenjenih sigurnosti i privatnosti. Na primjer, tijekom instalacije novog programa automatski se provjerava zaraženost virusima ili postojanje malwarea. Posebno mi se svidio skup Privacy Gard opcija za sakrivanje od tuđih očiju fotografija, dokumenata, kontakata, poruka ili drugih osobnih sadržaja.

Što se tiče unaprijed instaliranih aplikacija – njihov broj je ogroman.  Neke od aplikacija su program za stvaranje kolaža i foto časopisa, kalendar funkcionalan kao na iOS-u, aplikacija za vremensku prognozu temeljenu na AccuWeather servisu, kalkulator koji može bit prikazan na bilo kojoj stranici kao mini aplikacija, Auto Start Manager alat za upravljanje pokretanjem aplikacija u pozadini ili primanjem obavijesti o sinkronizaciji, To-Do (podsjetnik na obveze s postavljanjem razine važnosti zadataka, SuperNote (kreiranje bilježaka izravnim pisanjem ili crtanje na zaslonu), ASUS WebStorage (stvaranje sigurnosnih kopija podataka i sinkronizacija između različitih uređaja) itd.

Aplikacija imena „Što je sljedeće“, prikazuje obavijesti o sastancima, e-poštu i druge obavijesti na jednom od početnih zaslona ili na zaključanom zaslonu. ZenLink je skup aplikacija za povezivanje s drugim uređajima, dijeljenje i primanje datoteka. Sastoji od Remote Link, Share Link i PC-Link aplikacija. Uporabom ZenLinka možete stvoriti ili se pridružiti virtualni grupi za jednostavno dijeljenje fotografija u realnom vremenu ili uz Party link snimljene fotografije podijeliti između četiri prijatelja u blizini, čak i bez internetske veze. Uvjet je da imaju neki Zenfon pametni telefon. Remote Link postavlja Zenfone 2 u funkciju miša ili bežičnog dodirnika (touchpada) za računalo, ili laserski pokazivač za prezentacije. Sve radi jako dobro. Budući da u svakidašnjem životu obavljamo nekoliko stvari u isto vrijeme, da ne bi zaboravili na neke trivijalne stvari poput odgovoriti na poruku ili e –poštu koje nisu hitne ili nazvati određenu osobu tijekom dana, jednostavnim označavanjem istih bit će dodane u stavku Do It Later zadataka.

Način rada za jednu ruku: Dvostrukim dodirom na tipku Home se aktivira način rada za jednu ruku. Zaslona će se automatski skalirati. Kao korisnici možemo sami prilagoditi prikaz prema veličini i mjestu.

Način rada za djecu: Roditelji mogu odabrati nekoliko aplikacija za koje smatraju da ih dijete slobodno koristi (ostale neće biti vidljive), je li može upućivati i primati pozive. Posebno mi je zapela za oko mogućnost postavljanja vremena upotrebe uređaja da bi se izbijeglo dugotrajno gledanje djece na ekran za zaštitu očiju. Isto tako ako je otvoren web preglednik automatski se uključuju filtri za onemogućavanje pristupa neprikladnim web stranicama i stranicama za kupnju.

Audio mod sadrži različite audio efekte prilagođene načinu rada uređaja. Elektronička pošta osim standardnih opcija uključuje upućivanje poziva na razne događaje, prihvaćanje ili odbijanje poziva na događanja, a sve se sikhronizira s kalendarom. Tipkovnica  ima podesive tipke prema veličini: manje, srednje i velike. Unos znakova je vrlo ugodan pa čak i za one malo debljih prstiju.

Za surfanje prostranstvima weba uključena su čak tri preglednika. Bez obzira koji odaberete, svi imaju niz opcija i podršku tekst reflow tehnologije za optimiziranje web sadržaja.Ne sviđa li vam se niti jedan od ponuđenih, Google Play Market nudi niz alternativa.

Za kraj dijela priče oko sustava i softvera još bih dodala da jedan meni veći nedostataka je što se unaprijed instalirane aplikacije uglavnom ne mogu deinstalirati već samo isključiti. Znači, ostaju u memoriji i zauzimaju uvijek dragocjeni kapacitet.

Foto- video

Prednja kamera ima senzor od 5 MP s širokim kutom snimanja od 85˚ i f 2.0 otvor blende. Odlikuje je popriličan broj opcija za uljepšavanja izgleda lica (umanjiti lice, povećati oči, izbjeljivanje tena, omekšavanje rumenila….). Posebnost je mogućnost snimanja selfija u HDR i panoramskom načinu. Snimljene fotografije nisu uvijek najuspješnije ali onima koji su pristalice autoportreta vjerujem da neće bit problem napraviti i nekoliko snimaka dok se ne postigne zadovoljavajući učinak.

Zenfone 2 opremljen je Toshiba  (T4K37) 13 MP BSI CMOS senzorom (0,23“   piksela i 1.145 micrometara) s pet otvora objektiva i plavim staklenim filtrom, otvorom blende f / 2.0 i Asus PixelMaster tehnologijom koja optimizira algoritme s hardverom dajući objektivu bolje uvijete za snimanje u lošim uvjetima osvjetljenja. Da pojednostavim: PixelMaster tehnologija povećava osjetljivost fotoaparata na svjetlo do 400% kako bi se smanjila buka i  povećao kontrast boja do 200%.  Maksimalna rezolucija snimljenih fotografija je  4096 x 3072 točaka (12.58 MP). Tipke za glasnoću mogu se iskoristiti za okidanje ili zumiranje.

Cijelo sučelje je relativno jednostavno. Softver za kameru obuhvaća 17 vrsta scena, automatsku detekciju lica, kontinuirano snimanje, digatalni zoom i stabilizaciju slike, zemljopisno označavanje, uklanjanje objekata koji su uletjeli u kadar itd. Panoramski mod snima fotografija gotovo od 360˚. Sintetizirana fotografija ima rezoluciju od 9600 × 960 točaka. HDR je poboljšana verzija u odnosu na prošlogodišnje modele i uključivanjem učinak je očigledan. HDR sintetizira 3 do 5 fotografija snimljenih s različitim postavkama. Tako nećete izgubiti detalje u sjenama na fotografijama ili za oblačnog dana.

HDR

Ne nedostaju brojni specijalni efekti i filtri što uključuje i mutne pozadine s reguliranjem stupnja zamućenja. Želite li, možete snimati minijature s objektima koji izgledaju kao da su smješteni u zemlji Liliputanaca. Tako snimljene fotografije su maksimalne rezolucije 1280 × 720 točaka. Novi način snimanja je Ultra High Definition. Sintetizira nekoliko fotografija u jednu rezolucije 8912 × 6144 točaka s smanjenim šumom i visokom oštrinom. Na tako snimljenim fotografijama detalji ostaju jasni nakon povećanja. Ručne postavke su sveobuhvatne ali nisu prikladne za svakoga. Omogućeno je postaviti udaljenost, brzine zatvarača(1 / 2-1 / 500 sekundi), ISO vrijednosti (od 100 – 800), EV ± 6 razlike itd.

Općenito kao i s drugim uređajima fokus je brz u uvjetima dobrog osvjetljenja ali u nedostatku svjetla se usporava. Dnevne fotografije imaju prirodne boje i dosta visoki stupanj jasnoće dok s unutarnjim osvjetljenje gotovo sve dobru svjetlinu, boje i oštrinu. Noćne fotografije mogle bi imati manje buke i nisu uz bok top modelima poznatih zvučnih imena. Ali da ja više ne procjenjujem snimljene fotografije je najbolje da pogledajte sami nekoliko uzoraka nastalih tijekom šetnje u regiji Veneto, na putu između Verone i Venecije, u Padovi. To je grad freski i Giotta u kome sam često vikend gost.

(dnevne fotografije)

 

(upotreba bljeskalice)

Fotografije u punoj rezoluciji možete preuzeti

Video: U osnovi je video način rada automatski ali možete napraviti mjerenje fokusa, ISO i EV vrijednosti. Osim standardnog full HD snimanja videozapisa 1080p na 30 sličica u sekundi ima i Time lapse opciju. Kvaliteta video zapisa je nešto lošija od kvalitete snimljenih fotografija. Vjerujem da će se to nekom nadogradnjom popraviti. Možda i nekom drugom aplikacijom bi problemčić mogao bit riješen.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Video pokretač nije posebno namijenjen za reprodukciju svih video formata pa ne bi bilo loše da preuzmete MX Player za Intel x86 s paketom dekodera. Aplikacija za glazbu automatski traži glazbene datoteke pohranjene u uređaju ili mikroSIM kartici ali i u vašem aktivnom oblak servisu. Svojim mogućnostima se ne razlikuje od sličnih rješenja temeljenih na android sustavu drugih proizvođača.

Zaključak

Iako je tijelo Zenfone 2 modela napravljeno od plastike izgled i dojam su dobri. Moram reći da bi mi se više sviđalo da Asus ima neki svoj stil,a ne posuđen od LG-ja, ali postoje neke razlike u detaljima tako da ne možemo pričati o „kopiranju“.

Asus se nije odlučio na 2K zaslon ali i ova rezolucija je dostatna za većinu korisnika. U praksi za moje korisničke navike koje ne uključuju igranje igara, gledanje filmova i cjelodnevne aktivnosti na društvenim mrežama ( za to nemam vremena), kapacitet baterije je bio sasvim dostatan od jutarnjeg buđenja do uživanja u kockici čokolade prije spavanja (usput, hvala za poslanu čokoladu jednom od naših čitatelja). Sviđa mi se ZEN UI i mislim da je jedan od boljih za Android. Zenfone 2 s obzirom na cijenu nesumnjivo ima odličnu kameru. Mislim da bi Asus ovim modelom mogao uzeti dio tržišta skupljim konkurentima razvikanih brendova.

Uređaj smo kupili u , a to možete i vi. Za posjetitelje Racunalo.com portala su pripremili i posebnu poslasticu – popuste. Dva su modela u igri, s 2 GB i 4 GB:

– Model:
Puna cijena: 325,39$
Kuponski kod: ASUSZ4GB
Cijena za vas: 312,89$

– Model:
Puna cijena: 259,29$
Kuponski kod: ASUSZ2GB
Cijena za vas: 244,98$

Prednosti:
+ 4G RAM-a
+ Dual SIM opcija
+ podrška 4G mreža
+ kamera
+ radna brzina
+ promišljeno sučelja
+ mikroSD kartica (za neke)
+ opcije načina rada za djecu
+ omjer uloženo/dobiveno

Nedostaci:
– u paketu ne dolazi ispravljač za brzo punjenje 9V /2A
– baterija se ne može zamijeniti ( za neke)
– pozicija tipke za uključivanje/isključivanje rada
– nema pozadinskog osvjetljena android funkcijskih tipaka
– okvir oko zaslona nije tanak (za neke)
– nema opcije pristupa za programere ( za neke)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

DOJMOVI I OCJENE

Dizajn
Ocjena 7 za Dizajn
Ekran
Ocjena 8 za Ekran
Procesor, grafika, RAM, ROM
Ocjena 8 za Procesor, grafika, RAM, ROM
Kamere
Ocjena 8 za Kamere
Audio/Video
Ocjena 8 za Audio/Video
OS, dodatne app
Ocjena 9 za OS, dodatne app
Povezivost
Ocjena 9 za Povezivost
Baterija
Ocjena 7 za Baterija
Video igre
Ocjena 9 za Video igre
Cijena (uloženo/dobiveno)
Ocjena 9 za Cijena (uloženo/dobiveno)
Naš dojam
Ocjena 9 za Naš dojam

8.27

Ukupna ocjena

UKUPNI DOJAM: Tehnički parametri su raskošni, možda nisu svi u potpunosti reprezentativni, ali omjer uloženo/dobiveno stavlja Zenfone 2 u centar jednog od vrlo poželjnih modela za kupnju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.