ASUS ZenFone 2 ima bug koji puni mobitel smećem

Fotografija članka: ASUS ZenFone 2 ima bug koji puni mobitel smećem

Problemčić kojemu 4 GB RAM-a nisu od prevelike pomoći

Oglas

Od manjka slobodnog prostora pate svi smartfoni trenutno na tržištu. Iznimka nije ni ASUS ZenFone 2 koji tom problemu čak i malo odmaže.

Radi se o tome da je otkriveno kako ASUS ZenFone 2 ima bug koji puni mobitel smećem koje se ne može tako lako obrisati. Uzrok se krije u zadnjoj nadogradnji koja jede sav prostor kojeg se može dokopati. Problem ne može biti apsurdniji: zadnja nadogradnja traži od uređaja detaljnije logove problema. To je uzrokovalo da su logovi počeli zauzimati veliki prostor na uređaju.

Budući da svi znate da se prosječne veličine logova mjere u kilobajtima, bilo je za pretpostaviti da će se zahvaljujući nekom bugu mjeriti veličina logova u megabajtima. No, ovo je potpuno neočekivano – veličina logova se počela na nekim uređajima mjeriti u gigabajtima.

Trenutno je jedino rješenje rootati uređaj jer bez kvalificiranog pristupa nije moguće obrisati te sistemske datoteke.

S druge strane, ako se strpite još malo, vrlo vjerojatno ćete dočekati i ASUS-ovu nadogradnju. ASUS je na službenom forumu objavio da je svjestan problema i da će rješenje biti izdano u sljedećoj nadogradnji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.