Asus Zenbo premijerno predstavljen – vaš novi pametni kućni robot

Fotografija članka: Asus Zenbo premijerno predstavljen – vaš novi pametni kućni robot

Kreće se. Vidi. Govori. Sluša. Svira. Uči. Pokazuje emocije. Povezuje se s drugim kućnim uređajima. Ono što ste možda vidjeli u filmovima i maštali o tome sada je stvarnost – Asus Zenbo.

Oglas

Simpatični robot Asus Zenbo nije namijenjen klincima, kako bi neki pomislili, nego je to pomoćnik i zabava za cijelu obitelj. Sposoban je i može pomoći starijima u obogaćivanju njihovog digitalnog života, paze na njihovo zdravlje i kretanje. Voli zabavu, prati što se događa i upozorava vas na nepravilnosti.

Brzo uči, a može vam ispričati i priču, pomoći u kuhinji, čuvati kuću ili pak odigrati kućnog fotografa.

Ovaj simpatični, inteligentni, te multimedijski i komunikacijski stručnjak trebao bi zabaviti cijelu obitelj. Na samoj premijeri u tajvanskom Taipeiju nisu puno rekli o ovom simpatičnom samohodnom uređaju, osim da će se vrlo brzo pojaviti u prodaji po povoljnoj cijeni.

Možda će neke Asus Zenbo podsjetiti na BB8, no ovo je sasvim druga priča. Asusov mališan je manje puca na šarm, a više na inteligenciju. Inače, saznali smo kako će se prodavati po preporučenoj cijeni od 599$.

I to nije sve. Asus Zenbo je otvorena platforma koju možete i vi razvijati. Sve što treba je prijaviti se na Zenbo Developer Program, gdje ćete saznati sve što je potrebno za kreiranje novih aplikacija za ovog simpatičnog robota. Dobit ćete sve potrebne softverske nadogradnje, kao i pristup svim potrebnim informacijama. A vjerojatno možete zaraditi i pokoji dolar… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.