Asus X201 – ultraprijenosno računalo će se pridružiti modelima X301, X401 i X501

Fotografija članka: Asus X201 – ultraprijenosno računalo će se pridružiti modelima X301, X401 i X501

Asus širi svoju gamu malih prijenosnih računala koja ne spadaju u klasu “ultrabook”, ali su sličnih dimenzija. Model Asus X201 je najmanji iz ove serije, s ekranom od samo 11,6 inča.

Oglas

Hardverska konfiguracija ovog mališana je čisto pristojna. Očekivano, radi na novim Intel Core “Ivy Bridge” procesorima 3. generacije, ima vrlo prihvatljivu cijenu, i što je najzanimljivije – ovih dana doživljava svoju premijeru na berlinskom sajmu IFA 2012.

Iako je tanak i lagan, ne spada u klasu ultrabook prijenosnika. Jedna od karakteristika po kojoj to možemo zaključiti je ugrađeni standardni tvrdi disk (HSS) umjesto novog SSD diska, a i serija procesora će se razlikovati, ponešto su slabiji. Radi se o procesorima Intel Celeron, Pentium ili Core i3 s dvije jezgre. Svi će modeli raditi na Windows 8 operativnom sustavu.

Ovaj prijenosnik je i namijenjen za takozvano “low-end” jeftinije tržište, tako da će njegova cijena, unatoč sličnim dimanzijama, biti osjetno niža od modela Asus Zenbook, koji spada u ultrabook klasu. Ekran je 11,6 inčni, ima 3 USB ulaza, HDMI i VGA video izlaze, te čitač memorijskih SD kartica.

Spomenimo kako će se X201 pridružiti “većoj braći” iz iste obitelji, modelima X301, X401 i X501, koji imaju 13, 14 i 15 inčne ekrane.

Asus X201 će se na tržištu pojaviti u više boja  -crna, plava, bijela i ružičasta. Svi će modeli imati “chiclet-style” tipkovnicu te sivu pozadinu. Za sada Asus nije objavio cijenu i dostupnost.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.