Asus U38N-DS81T tanki ultrabook s 13,3 inčnim ekranom i aluminijskim kućištem

Fotografija članka: Asus U38N-DS81T tanki ultrabook s 13,3 inčnim ekranom i aluminijskim kućištem

Kada bi se uz sve navedeno u naslovu poklopila i dobra cijena, Asus U38N-DS81T bi se itekako mogao dobro prodavati. A cijena mu je – privlačna.

Oglas

Odmah moramo reći kako Asus U38N-DS81T ima 13,3 inčni ekran FUll HD rezolucije (1920×1080 točaka) i osjetljiv je na dodir, što znači da je idealan za poslovne ljude. Inače, U38N serija ima predinstaliran Windows 8 Pro operativni sustav koji je također više poslovno orijentiran od “kućne” Windows 8 inačice, no to nije slučaj s ovim Asus U38N-DS81T modelom, o ima “običnu” osmicu.

Kao procesor odabran je novi AMD Trinity APU A8-4555M procesor koji je opet više multimedijski a manje poslovno orijentiran, što nas već pomalo zbunjuje. S druge strane, možda je to i bolje, jer ćete primjerice moći puno bolje koristiti multimedijske sadržaje (filmovi, video igre, grafička obrada,…).

Za zvuk Asus U38N-DS81T ultrabooka brine se ASUS SonicMaster tehnologija zazvijena u suradnji s poznatim Bang & Olufsen audio stručnjacima. Ugrađeno je 4GB RAM memorije, tvrdi disk od 500GB (nema SSD), web kamera od 720p, 3x USB 3.0 ulaza, HDMI i mini VGA video izlazi, te zajednički ulaz/izlaz za mikrofon/slušalice.

Kućište je aluminijsko i tanko samo 1,78 centimetara. Tipkovnica je također prilično kvalitetna, a ima i pozadinsko osvjetljenje što je vrlo pohvalno. Baterija će izdržati do 3 i pol sati rada, podržava WiFi i vizualno djeluje prilično pristojno.

Saznajemo kako se Asus U38N-DS81T prodaje na svjetskom tržištu po cijeni nešto manjoj od 800$. Kada i po kojoj će se cijeni ovaj ili vjerojatnije sličan model ovog proizvođača pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Asus U38N-DS81T

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.