ASUS Transformer Book V s dva OS-a na ‘lageru’ – Windows i Android

Fotografija članka: ASUS Transformer Book V s dva OS-a na ‘lageru’ – Windows i Android

O popularnosti Asusove Transformer serije ne treba trošiti riječi. Popularni su, tu nema dileme. A mogli bi postati još popularniji zahvaljujući modelu ASUS Transformer Book V.

Oglas

Novi bi Asusov hibrid koji utjelovljuje i tablet i smartfon trebao raditi na dva operativna sustava – Windows i Android. To i nije tako nova priča, Asus je takav uređaj najavio još prije godinu dana, no ta se ideja nije svidjela Googleu koji je stisnuo Asus i nekako spriječio izlazak ASUS Transformer Book V uređaja… koji se ponovo pojavio…

I evo ga, ponovo se počelo pričati o ASUS Transformer Book V hibridu koji će biti poveći – imat će tablet s ekranom od 12,5 inča, odvojivu tipkovnicu, nešto slično kao ASUS Transformer Book T300 Chi. No, njegova najjača karakteristika trebala bi biti upravo mogućnost rada na dva operativna sustava – Androidu i Windowsima.

Jasno, radi se i o različitim procesorima koji će se nalaziti u smartfon i tablet dijelu. Tako će smartfon imati Intel “Moorefield” čip, a tablet standardni Intel Core procesor. Nije teško zaključiti kako će smartfon raditi na Androidu, a tablet na Windowsima. A možda izmisle još neku kombinaciju… :)

Od hardverskih karakteristika smo saznali kako će smartfon imati 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka, a tablet dvostruko – 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu podataka.

Za sada nema informacija o cijeni i datumu izlaska, tek su se neke osnovne informacije pojavile na upravo završenom sajmu Computex 2014. Nekako nam se čini kako bi mu cijena mogla biti poprilična.

ASUS Transformer Book V s dva OS-a na 'lageru' - Windows i Android

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.