Asus također počinje stavljati Microsoftove aplikacije

Fotografija članka: Asus također počinje stavljati Microsoftove aplikacije

U Android svijetu u kojemu Google čvrsto drži uzde, Microsoft počinje sve više dolaziti do izražaja

Oglas

I dok je Galaxy S6 bio prvi istaknutiji igrač koji je počeo na svoje uređaje stavljati Micrsoftove aplikacije, takvih će proizvođača u budućnosti biti sve više i više.

Polako se izgleda Microsoft sve više i više gura u svijetu mobitela. Ako možda nije uspio Windows Phone projektom, nadoknadio je svojim Office paketom i drugim aplikacijama u ponudi.

U četvrtak je objavljeno kako je Asus sljedeća kompanija čiji će mobiteli dolaziti s predinstaliranim Microsoftovim aplikacijama. No, sporazum se ne kreće samo u jednom smjeru. Microsoft je ujedno dobio i pravo korištenja nekih Asusovih patenata u svojik proizvodima i uslugama.

Kao što smo rekli, prvi je ovakav scenarija pokrenuo Samsung, nakon čega su mu se u tome priključili i LG i Sony, te na kraju i Dell.

Stvoritelj Office paketa je tako još se malo progurao u svijetu Androida. Još jednom je osigurao da programi i aplikacije koje mu donose dobit, budu rašireni koliko god je to moguće.

Microsoft je nedavno riješio i otvorene sporove s Googleom oko patenata čime se približio glavnim ciljevima izvršnog direktora Satye Nadella – cloud and mobile.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.