Asus ROG SWIFT PG27UQ, SWIFT PG27VQ i STRIX XG27VQ vrhunski monitori za gamere

Fotografija članka: Asus ROG SWIFT PG27UQ, SWIFT PG27VQ i STRIX XG27VQ vrhunski monitori za gamere

Na posebnom eventu održanom u Berlinu Asus je predstavio svoja tri nova vrhunska monitora za ljubitelje video igara – modele Asus ROG SWIFT PG27UQ, SWIFT PG27VQ i STRIX XG27VQ.

Oglas

Prvi je Asus ROG SWIFT PG27UQ koji dolazi u dvije inačice, odnosno s dvije rezolucije 27 inčnog IPS ekrana. Zanimljiviji je onaj jači s 4K rezolucijom i koji nudi osvježenje ekrana na 144 Hz. Naravno, podržava G-SYNC što znači da će igračima ponuditi najbolju, najmirniju i najčišću moguću sliku.

Isto tako, ekran podržava i već standardni HDR, a osvjetljenje je doslovno fantastično, čak 1000 nita. Spomenimo i Quantum Dot tehnologiju koja omogućuje kino standard s DCI-P3 paletama boja, a što je otprilike oko 25% veća paleta od sRGB monitora.

Slijedeći monitor nosi isti naziv, Asus ROG SWIFT PG27VQ,  također ima 27 inčni IPS ali zakrivljeni ekran i QHD rezoluciju od 2560 x 1440 točaka. Također podržava Quantum Dot tehnologiju s širom paletom boja, kao i NVIDIA G-SYNC, te osvježenje ekrana na impresivnih 165 Hz. Dodatno ima i Aura RGB osvjetljenje koje možete podesiti po želji.

I posljednji monitor je Asus ROG STRIX XG27VQ, koji je također zakrivljen, ima 27 inča i manju FHD rezoluciju od 1920 x 1080 točaka. Podržava Adaptive-Sync tehnologiju i ima osvježenje ekrana na odličnih 144 Hz. Zanimljivo je kako je stalak podesiv i logo je osvijetljen tako da izgleda vrlo efektno.

Za sada nisu objavljene cijene i dostupnost, nadamo se kako ćemo to saznati uskoro.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.