Asus Radeon RX 500 – predstavljena nova serija grafičkih kartica

Fotografija članka: Asus Radeon RX 500 – predstavljena nova serija grafičkih kartica

Asus i njihov poznati brend Republic of Gamers upravo su najavili novu seriju grafikih kartica – Radeon RX 500. Temelje se na novom Polaris grafičkom čipu, a radi se o Strix, Dual i Expedition serijama.

Oglas

Asus ROG Strix RX 580, RX 570 i RX 560 serija

Potpuno nova Strix serija grafičkih kartica dolazi s kompanijinim Aura Sync osvjetljenjem koje će igrači moći podesiti s drugim RGB osvjetljenjima koji podržavaju Aura Sync standard. Asus ROG Strix RX 580 dolazi na impresivnom radnom taktu od 1431 MHz u Top Edition modu. S obzirom na dizajn zauzima 2,5 slota što omogućuje i bolje hlađenje, u Asusu kažu do čak 40% u odnosu na dizajn koji zauzima 2 slota. Asus ROG Strix RX 570 i RX 560 imaju i takozvanu DirectCU II tehnologiju hlađenja.

Asus Dual RX 580 serija

Za nijansu slabija serija od prethodne. Asus ROG Dual RX 580 je, kako kažu, idealna za VR gaming kao i za eSports gaming. Grafička kartica ima posebno patentirane “krilaste” ventilatore koji osiguravaju bolji protok zraka iako su 3x tiši nego konkurentske kartice. Kako bi dobro poslužila za VR, ova grafička kartica ima 2x HDMI video izlaza, tako da možete VR uređaj spojiti direktno na PC računalo. E, to je pravi VR gaming.

Asus Expedition RX 570 serija

Grafička kartica oznake Asus Expedition RX 570 namijenjena je Internet kafićima gdje je pouzdanost na prvom mjestu. Kartica dolazi s dva moćna i izdržljiva ventilatora koji su navodno dvostruko izdržljiviji. Isto tako izuzetno su tihi, gotovo nečujni.

Asus RX 560 i RX 550 serija

Najjeftinija serija je RX 560 i RX 550, a zgodno je i što ima ventilatore otporne na prašinu (IP5X), što znači da ona neće imati utjecaja na pouzdanost i vijek trajanja. Dok je model RX 560 idealan za eSports gamere, RX 550 model je više za HTPC ili manja PC računala.

Više informacija potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.