Asus Google Nexus 8 tablet – je li ovo novi Googleon veći tablet?

Fotografija članka: Asus Google Nexus 8 tablet – je li ovo novi Googleon veći tablet?

O Nexusima znate manje više sve – Nexus 7 je vrlo popularan, Nexus 10 je priča za sebe, a novost je možda i Asus Google Nexus 8.

Oglas

Kao što to njegov naziv i govori, Google Nexus 8 će imati ekran od 8 inča, najvjerojatnije IPS matricu, a kao što možete vidjeti i na slici niže, čini se kako je upravo prošao Bluetooth certifikaciju. Naravno ako je to istina. No, u posljednje vrijeme praktički sve informacije koje “slučajno” procure ispadnu kako je uglavnom tako.

Prve glasine pojavile su se još u srpnju, kada su se prilično glasno pričalo o Google Nexus 8 i Nexus 11 tabletima. No ako povučemo paralelu s LG-V510 koji je također prošao istu certifikaciju (Bluetooth Certification), a kasnije se pojavio kao LG G Pad 8.3 (nešto se šuška kako je to novi LG model), a mogao bi biti i novi Google Nexus 8.

Vjerojatno smo vas sada malo i zbunili s Asus/LG kombinacijom. Sve je moguće. Naime, LG G Pad 8.3 je imao kodno ime LG-V500, prije nego se pojavio. Dakle, kako se radi o sličnom nazivu, ovo bi mogao biti neki nasljednik LG-jevog tableta, a možda i novi Googleov tablet. Neobično je to što Asus proizvodi tablete za Google a ne LG, no LG proizvodi smartphone. I opet – sve je moguće. Nadamo se da smo vas još više – zbunili…

Očekujemo kako će podržavati LTE, 4-jezgreni Snapdragon 800 procesor na 1,7 GHz, dok bi ekran trebao imati FUll HD rezoluciju od 1080×1920 točaka. Inačica s 8 GB bi trebala koštati 199$. Ako je sve ovo istina, ovo bi mogao biti tablet koji bi krajem ove godine mogao poljuljati prodaju konkurencije.

Asus Google Nexus 8 tablet

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.