Asus GeForce GTX 950 grafička kartica ne treba 6-pinski konektor

Fotografija članka: Asus GeForce GTX 950 grafička kartica ne treba 6-pinski konektor

U Asusu su uspjeli sklepati moćnu grafičku karticu koja ne zahtjeva dodatni izvor napajanja. Ako ste pomislili kako će Asus GeForce GTX 950 grafička kartica primati napajanje preko PCI-Express utora, onda ste u pravu.

Oglas

Nova Asusova grafička kartica glasi kao jedna od efikasnijih, barem što se potrošnje struje tiče, a i u samim je performansama prilično jaka. Ono što će se mnogima svidjeti je kako ne treba poseban dodatni 6-pinski strujni kabel, što možete vidjeti na slikama, nego se napaja iz glavnog velikog PCI-Express utora na matičnoj ploči.

Još jedna važna karakteristika Asus GeForce GTX 950 grafičke kartice je hlađenje – za bolje performanse pobrinut će se dva velika i posebno optimizirana ventilatora. Ugrađena je i takozvana AUTO-EXTREME tehnologija sa Super Alloy Power II, dok je maksimalna potrošnja struje samo 75 Watta.

Ako vas zanima gdje možete “zabosti” ovu grafičku karticu, kompatibilna je s Asusovom Z170 matičnom pločom. Uvijek je bolje da sve ostane u vlastitom dvorištu :)

Što se tiče performansi, osnovni radni takt kartice je 1051 MHz, naj boost-ani je 1228 MHz, a ugrađeno je 2GB GDDR5 video memorije koja radi na 6610 MHz. Od ulaza i izlaza na raspolaganju vam je DVI, HDMI i Display Port.

Za sada nema informacija o cijeni i dostupnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.