Asus Eee PC X101CH s Intel Cedar Trail procesorom [video]

Fotografija članka: Asus Eee PC X101CH s Intel Cedar Trail procesorom [video]

Asus Eee PC X101CH dolazi sa spomenutim "Cedar Trail" procesorom. Konkretno, radi se o 2-jezgrenom Intel Atom N2600 procesoru koji dolazi kao zamjena za pomalo zastarjele "Pine Trail" Intel Atom N435 ili N455 procesore s jednom jezgrom. U stvari, slobodno možemo reći kako je ovo najveća hardverska nadogradnja ako je uspoređujemo s prethodnom X101/X101H serijom.

Spomenimo kako novi X101CH radi na Windows 7 Starter OS-u umjesto MeeGo OS-a, a primjećuje se kako je tanji i ponešto dizajnerski izmijenjen što se vidi i na površini kućišta koje je "hrapavo" a ne više "glatko". Ugrađen je i HDMI video izlaz, što nije slučaj kod starijeg modela. Tu je i 1GB RAM-a, tvrdi disk od 320GB (priča se i o SSD inačici), baterija od 3 ćelije, te podrška za Bluetooth i wireless N.

Saznajemo kako će se na europskom tržištu pojaviti iduće godine po za sada nepoznatoj cijeni, ali očekujte negdje između 220 i 230 eura. Šuška se i o još jednom modelu koji bi se u otprilike isto vrijeme trebao pojaviti – Eee PC 1025C, a također bi trebao imati Intelov "Cedar Trail" procesor.

Asus Eee PC X101CH s Intel Cedar Trail procesorom

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.