ASUS Designo MX279H i MX239H – monitori od 27 i 23 inča – ekran imaju ali okvir nemaju!

Fotografija članka: ASUS Designo MX279H i MX239H – monitori od 27 i 23 inča – ekran imaju ali okvir nemaju!

ASUS je upravo najavio izlazak svojih novih monitora, modeli Designo MX279H i MX239H, a koji uz visoku kvalitetu imaju još jednu zanimljivu odliku – nemaju okvir.

Oglas

Ovi takozvani “frameless” monitori imaju dijagonale od 27 odnosno 23 inča (možete oznake prepoznati u nazivu monitora), a zahvaljujući kvalitetnom AH-IPS panelu (Advanced-High Performance In-Plane Switching) vidljivi kut gledanja je 178°. I to nije sve, ovi zvučnici imaju ugrađena i dva kvalitetna ICEpower zvučnika od 3W, a koje potpisuju Bang & Olufsen. Ni to nije sve, ugrađena je i hvaljena kompanijina ASUS SonicMaster tehnologija, a koja će vam omogućiti vrlo kvalitetan zvuk tako da ćete doslovno dobiti “kino doživljaj”.

Osim što su lijepi i elegantni, te bez spomenutog okvira, ovi zvučnici su i prilično tanki – ASUS Designo MX239H je tanak samo 14,5 milimetara, dok je veći MX279H monitor tanak samo 17,5 milimetara. Kada već spominjemo okvir, recimo i kako ga ipak ima, ali je praktički neprimjetan – tanak je samo 0,8 milimetara, a tu je jednostavno kako bi sve držao na okupu.

Zahvaljujući ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) kontrast je 8.000.000:1, a jačina osvjetljenja 250 cd/m². Naravno, oba monitora prikazuju Full HD rezoluciju od 1920×1080 točaka. Od ulaza i izlaza tu su dva HDMI i jedan D-sub (VGA) tako da ćete na njih bez problema spojiti različite multimedijske uređaje kao što su Blu-ray playeri, igraće konzole, digitalne kamere i slično.

Spomenimo i kako su ovi monitori dobili nagradu – 2012 Good Design Awards.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.