Asus AIO VR pojavile se glasine o novom samostalnom VR uređaju

Fotografija članka: Asus AIO VR pojavile se glasine o novom samostalnom VR uređaju

Popularni tajvanski proizvođač računala, računalnih komponenti, smartfona i tableta navodno razvija novi uređaj za virtualnu stvarnost (VR), a spominje se naziv Asus AIO VR.

Oglas

Ovo bi navodno trebao biti samostalni uređaj koji za razliku od većine uređaja koji postoje na tržištu neće zahtijevati povezivanje na računalo ili mobilni uređaj. Kažu kako će Asus AIO VR biti All-in-One (Stand-alone) VR uređaj u punom smislu riječi.

Ono što su pod tim mislili vjerojatno se radi na će se u samom Asus AIO VR nalaziti sadržaji za virtualnu realnost ili će se oni nalaziti svuda oko vas. To nas djelomično podsjeća na proširenu stvarnost (Augmented Reality, AR) ali vjerojatno u puno naprednijem tehnološkom smislu.

Prema vanjskom izgledu koji i sami možete vidjeti na naslovnoj slici čini nam se kako bi Asus AIO VR mogao najviše nalikovati na Google Daydream VR. Na slici je vidljivo kako je cijeli uređaj prekriven tkaninom. Za sada se više o novom Asusovom uređaju za virtualnu stvarnost ne zna, osim da bi se službeno trebao pojaviti do kraja ove godine.

Jedan od ključnih faktora u ovom slučaju svakako je i cijena, jer ona ne bi smjela biti visoka bez obzira što se radi o samostalnom uređaju. Ako bude, kupci će to znati kazniti.

Spomenimo kako Asus nije jedina kompanija koja u tišini razvija novi samostalni VR uređaj. Šiška se kako Oculus, Samsung i Alcatel također razvijaju vlastiti sličan uređaj. Od spomenutih kompanija jedino je Alcatel potvrdio kako razvija takav uređaj, a koji će se zvati Alcatel Vision VR, a koji će navodno imati karakteristike kao jači smartfon tako da je za očekivati kako će i cijena biti “jača”. Ništa čudno, nova tehnologija uvijek košta više… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.