Astra proširuje digitalni domet u Njemačkoj

Fotografija članka: Astra proširuje digitalni domet u Njemačkoj

Astra proširuje digitalni domet u Njemačkoj

Uzimajući u obzir sve vrste prijema uključujući satelitski, kablovski, zemaljski i IPTV, dvadeset milijuna svih televizijskih gledatelja (53 posto, 2007: 42 posto) prima svoj program digitalno, što znači da svako drugo kućanstvo već gleda televiziju budućnosti. 69,4 posto svih sateliskih kućanstava i 31,3 posto svih kućanstava s kablovskom televizijom je digitalno.

To su rezultati posljednjeg istraživanja „Satellite Monitor“, koji se provodi svake godine u ime SES ASTRA-e. Krajem prošle godine u Njemačkoj je provedeno 6.000 telefonskih i osobnih intervjua. Metodologiju i rezultate kontrolira nezavisni instituta.

Krajem prošle godine, Njemačka je imala ukupno 37,67 milijuna kućanstava s analognom i digitalnom televizijom. S 16,2 milijuna kućanstava, satelitski sustav je dosegao udio od 43 posto u 2008. godini. 18,45 milijuna kućanstava, odnosno 49 posto, gledalo je kablovsku televiziju. Zemaljska televizija DVB-T imala je 2,75 milijuna gledatelja i udio od sedam posto, a slijede je IPTV s 270.000 kućanstava i udjelom od jedan posto.

„Ovogodišnji „Satellite Monitor“ potvrđuje da satelitski sustav predstavlja najatraktivniju digitalni prijem i nastavlja biti vodeća infrastruktura za digitalno emitiranje,“ rekao je Wolfgang Elsäßer, generalni direktor SES ASTRA-e u Njemačkoj. „činjenica da svako drugo kućanstvo u Njemačkoj prima digitalnu televiziju, predstavlja važnu prekretnicu. ASTRA ove godine kreće s opsežnom kampanjom kako bi se povećalo prihvaćanje digitalne televizije te prebacivanje s analognog na digitalni TV prijem.“

Rezultati istraživanja „Satellite Monitor“ za 2008. godine u Njemačkoj:
– ukupno 37,67 milijuna kućanstava s analognom i digitalnom televizijom u Njemačkoj
– 20 milijuna TV gledatelja prima programe digitalno (porast s 42 posto u 2007. godini na 53 posto u 2008. godini – uključujući sve vrste prijema: satelitski, kabelski, zemaljski, IPTV)
– Satelitski sustav prisutan u 16,2 milijuna kućanstava (43 posto)
– 69,4 posto satelitskim sustavom ima digitalni prijem
– kablovski sustav prisutan u 18,45 milijuna kućanstava (49 posto)
– 31,3 posto kućanstava sa kablovskim sustavom ima digitalni prijem
– zemaljska televizija (DVB-T) ima 2,75 milijuna gledatelja (7 posto)
– IPTV je prisutna u 270.000 kućanstava (1 posto)

Rezultati istraživanja „Satellite Monitor“ na razini cijele Europe biti će predstavljeni u Londonu 24. ožujka 2009. godine.

Astra proširuje digitalni domet u Njemačkoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.