ASTRA proširila doseg svoje usluge na 122 milijuna europskih kućanstava

Fotografija članka: ASTRA proširila doseg svoje usluge na 122 milijuna europskih kućanstava

ASTRA proširila doseg svoje usluge na 122 milijuna europskih kućanstava

Značajan porast korisnika rezultat je povećanja dosega satelitskog sustava ASTRA u Europi. Satelitski operater pridobio je 6.1 milijun kućanstava koja posjeduju digitalne satelitske sustave u 2008. godini, ukupno dosežući 47.2 milijuna kućanstava koja posjeduju digitalne satelitske sustave (74 posto od svih kućanstava s digitalnim satelitskim sustavima). Kao vodeći pružatelj usluga u sektoru izravnog satelitskog prijema (Direct-to-Home, DTH), ASTRA također nastavlja biti vodeća platforma za HD s gotovo 70 HD programa na svojim satelitima dopirući do oko 1.9 milijuna HD kućanstava diljem Europe.

Danas, 50 posto ili 122 milijun od 243 milijuna kućanstava s televizijom u Europi prima program digitalnim putem. Sveukupno, satelit – uključujući i ostale operatere – se još jednom dokazao kao nositelj procesa digitalizacije. Satelit omogućuje digitalni televizijski signal četvrtini svih kućanstava s televizijom ili 52 posto svih kućanstava s digitalnim prijemom. Stopa digitalizacije putem satelita kao infrastrukture tri je puta veća (89 posto) u usporedbi s digitalizacijom putem kabelske mreže.

Ovo su rezultati najnovijeg istraživanja tvrtke SES ASTRA pod nazivom „Satellite Monitor“ provedenog u 35 zemalja Europe i sjeverne Afrike baziranog na 65.000 telefonskih intervjua i razgovora licem u lice. Metoda istraživanja i rezultati pod nazorom su nezavisnog instituta i prihvaćeni su od strane regulatornih tijela kao objektivni tržišni pokazatelj.

„Novo istraživanje pokazuje da je SES ASTRA uspjela značajno povećati svoju prisutnost u izuzetno promjenjivim i konkurentnim okruženjima“, izjavio je Alexander Oudendijk, komercijalni direktor tvrtke SES ASTRA. „Koristimo pogodnosti velikih promjena na nekoliko tržišta i sektora u razvoju diljem Europe i sjeverne Afrike. Naš uspjeh ohrabruje nas da nastavimo s našom strategijom neutralnog pružatelja usluga za sve elektroničke medije, ne ulažući u sadržaj i programe već u najnapredniju tehnologiju koja će potaknuti razvoj televizije nove generacije“.

ASTRA proširila doseg svoje usluge na 122 milijuna europskih kućanstava

Pregled rezultata najnovijeg istraživanja „Satellite Monitor“za 2008. godinu u Europi i sjevernoj Africi:
• U Europi je ukupno 243 milijuna kućanstava s analognim i digitalnim televizijskim prijemom
• Satelitski sustav ASTRA pruža usluge za 122 milijuna kućanstava s analognim i digitalnim televizijskim prijemom (53.4 milijuna putem usluge Direct-to-Home, 68.8 milijuna putem kabelskog priključka)
• 50 posto ili 122 milijun kućanstava s televizijom prima program digitalnim putem (uključuje sve modele prijema: satelit, kabel, zemaljski i IPTV)
• Satelit doseže do 63.9 milijuna kućanstava s digitalnim signalom (52 posto ukupnog digitalnog tržišta), putem kabla doseže se 19.7 milijuna kućanstava s digitalnim signalom (16 pasto), zemaljskim putem doseže se 31.7 milijun kućanstava s digitalnim signalom (26 posto) i televizijom pute DSL-a doseže se 6.8 milijuna kućanstava (6 posto)
• ASTRA doseže 47.2 milijuna kućanstava koja posjeduju digitalne satelitske sustave (74 posto od svih kućanstava koja posjeduju digitalne satelitske sustave)
• ASTRA je pridobila 6.1 milijun kućanstava koja posjeduju digitalne satelitske sustave
• S gotovo 70 HD programa na svojim satelitima, ASTRA dopire do oko 1.9 milijun HD kućanstava
• Proces digitalizacije tri je puta veći (89 posto) u usporedbi s procesom digitalizacije putem kabelske mreže (27 posto)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.