Assemblio.hr i mi koristimo za sastavljanje i preporuku računala!

Fotografija članka: Assemblio.hr i mi koristimo za sastavljanje i preporuku računala!

Ok, živimo u mobilno doba. Sve više. I dalje nam trebaju stolna računala koja možda nisu prijenosna, ali ćete dobiti najviše snage za uloženi novac. Ali kako ga sastaviti, koje komponente odabrati. Tu vam može uskočiti Assemblio.hr.

Oglas

Radi se o jednom sasvim običnom projektu koji je iz naizgled nezanimljivog postao vrlo koristan i kako čujemo, mnogi ga često koriste za sklapanje svog novog stolnog računala. Ova web stranica s online konfiguratorom umjesto vas će sastaviti željeno računalo, brzo i po vašim kriterijima. Drugim riječima, vaše znanje o računalima i komponentama može biti ravno – nuli… :)

Dva su osnovna kriterija koja trebate ispuniti – prvi je cijena, ovisno koliko novca imate takvo ćete računalo sastaviti. Drugi kriterij je za što ćete koristiti računalo – na raspolaganju su računalo za sve, za igre, školu, ured i video obradu. Ovisno o vašim željama “podesit” će se skale za procesor, grafiku, radnu memoriju i disk za pohranu podataka.

I to je sve. Assemblio će po svojim kriterijima složiti najbolje moguće računalo za vaš novac. Ako vam se taj odabir ne sviđa, možete ručno promijeniti neke dijelove, no budite oprezni – komponente moraju međusobno biti kompatibilne!

Assemblio je povezan s nekim webshopovima u Hrvatskoj, što vam može olakšati kupovinu. Zgodni su vodiči i upute za sastavljanje i održavanje računala, imate hrpu video tutorijala, tako da se možete postati i “sam svoj majstor”. A koliko vidimo dobro su povezani i na društvenim mrežama.

Assemblio.hr je vrlo zgodno zamišljen i može biti koristan alat u sastavljanju računala. Postoji od veljače 2014. godine, a do sada ga je isprobalo 225.502 korisnika (dok smo ovo pisali). Zanimljivo je i kako je ovaj projekt realiziran uz pomoć splitskog FESB-a kroz sufinanciranje studentskih projekata, a realizirala su ga 4 studenta u samo 3 mjeseca. Ne možemo se oteti dojmu kako bi se moglo ugraditi još puno zanimljivih dodataka, prostora za razvoj ima.

Ekipi iz Assemblio.hr želimo puno sreće i uspjeha u radu, a Racunalo.com preporučuje – ako sastavljate računalo, neka oni odrade posao umjesto vas. Gdje? Pa na … :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.